.

Presentació del documental al teatre Tarragona. Foto: Tarragona 21

Presentació del documental al teatre Tarragona. Foto: Tarragona 21

El primer capítol de la sèrie de TVE “Ingenieria Romana” s’ha estrenat aquest vespre al teatre Tarragona amb una gran expectació. L’acte ha estat marcat per la reaparició a l’escenari públic l’alcalde Fèlix Ballesteros després de mesos de baixa per malaltia. L’alcalde ha rebut una càlida acollida per part d’altres personalitats polítiques i s’ha mostrat proper en el seu discurs, on ha destacat la coincidència de la presentació d’aquest projecte documental pioner just en el 15è aniversari de la nominació de Tarragona per ser patrimoni de la humanitat.

Ballesteros ha assistit a la presentació del documental després de la seva baixa. Foto: Tarragona 21

Ballesteros ha assistit a la presentació del documental després de la seva baixa. Foto: Tarragona 21

“Des d’avui mateix, la Tarraco romana de fa més de 2 mil anys es podrà redescobrir gràcies a la tecnologia del segle XXI”, ha dit Ballesteros recordant que Tarragona és “la ciutat Smart que estem construint”.

També ha afegit que aquest és “un projecte que encaixa a la perfecció en el model de ciutat que estem dissenyant i que se sustenta “en el turisme, la cultura i l’ús intel·ligent de la tecnologia” .

Ha acabat el seu discurs amb una referència al poeta Virgili -“utere sorte tua” (aprofita la teva sort) i recordant que “els tarragonins tenim el deure d’utilitzar la sort que ens ha donat viure en un indret tan meravellós” com Tarragona.

Un viatge virtual al passat

L’Aplicació permet fer un viatge virtual al passat, en concret a la Tàrraco de finals del Segle I i principis del II mitjançant un guia que va explicant el que en aquell moment l’usuari està veient per fer després una recreació. L’aplicatiu permet també fer un gir de 360 graus als diferents espais que s’han recreat amb rigor històric. La Plaça de la Font es converteix en el circ i les seves curses d’aurigues, l’amfiteatre, el fòrum de la colònia o el Temple d’August sota la catedral són els primers espais que l’aplicació Imageen permet recrear gràcies a la realitat augmentada.

L’acte l’ha presentat pel periodista d’aquest mitjà Quim Pons, que ha fet una original analogia de la primera projecció del documental amb la pel·lícula Regreso al futuro;. I es que just avui és la vigília del dia en què Marty McFly va viatjar fins al futur a la segona entrega de la saga. Una cinta en què Robert Zemeckis va imaginar un 2015 allunyat de la realitat.

A l’acte també hi han intervingut el director de la sèrie, Jose Antonio Muñiz, i el director general de Structuralia i soci fundador d’Imageen, Andrés Serrano.

El primer capítol de la sèrie que s’emetrà aquest dissabte dia 24 a les cinc i cinc de la tarda a la dos de TVE, estarà dedicat de forma íntegra a la Tàrraco romana sobreposada a la Tarragona actual. Amb aquesta sèrie TVE segueix apostant per la difusió de la cultura i per la barreja la tecnologia amb la història en diferents documentals. La sèrie busca la part més didàctica de la història i fuig del sensacionalisme televisiu segons han explicat des de la productora Digivisión qui ha explicat que la sèrie veu de Nathional Geografic o la BBC com a influències directes.

El pressupost de cada capítol és de uns 250.000 euros i s’espera poder portar la sèrie a mercats estrangers. Els mercats francesos, alemanys, rus o xinès són alguns dels que ja estan treballant per a vendre la sèrie.

/* JS para menú plegable móvil Divi */