TOTS 21

Àlex Fernández, una persona trans de Tarragona, conversant amb una referent del servei d’orientació laboral per a persones trans, a l’oficina de treball del SOC al barri de Campclar. Foto: Roger Segura

Vuit oficines de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) oferiran un nou servei d’acompanyament, orientació i inserció laboral específic per a persones trans. El dispositiu, dissenyant pel SOC i la direcció general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, vol combatre la discriminació laboral que també pateix el col·lectiu. El pla se centrarà en capacitar les persones trans per tal d’inserir-les al món laboral, però també en «fer conscients les empreses que incorporar-les a les seves plantilles és una font de riquesa i de diversitat», ha apuntat la directora general d’Igualtat, Mireia Mata. La presentació s’ha fet a Tarragona coincidint amb la commemoració dimecres del Dia de la Visibilitat Trans.

El nou servei comptarà a les oficines de Tarragona centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat d’una persona professional de referència que oferirà atenció a les persones trans. Aquests professionals han rebut formació per conèixer les necessitats específiques en matèria d’ocupació d’aquest col·lectiu i facilitar-los eines, recursos i una atenció i acompanyament personalitzat. L’objectiu és garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

Roger Segura