.

.

TOTS 21

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; els regidors Pere Gomés i Micha Preuss de l’Ajuntament d’Altafulla, i l’arquitecte encarregat del projecte, Xavier Mercadé, han visitat aquest matí les obres de la nova Biblioteca i Arxiu Municipals del carrer Vinyet.

A dia d’avui, ja es poden veure les divisòries d’entre les zones infantil, d’accés, de consulta, d’audiovisuals i revistes, vestíbul, sala polivalent, dipòsit documental, banys, despatx i Arxiu. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, s’ha mostrat satisfeta com avancen els treballs i ha recordat que es tracta “d’un projecte que triplica la superfície de l’actual edifici, així com amplia les seves possibilitats”. Méndez-Vigo ha avançat també que la nova Biblioteca del carrer Vinyet contempla l’opció d’ampliar-la en un futur fins a arribar als 750 m2, de superfície total.

Finalment, la nova Biblioteca tindrà una superfície total útil de 259,50 m2, amb una sala polivalent de 46,34 m2. Una de les principals modificacions respecte al projecte inicial és el canvi d’ubicació de la zona infantil, que passa al costat de la zona de control on romandrà la bibliotecària, i que té una superfície de 28,40 m2. En el projecte inicial, aquest espai s’ubicava a l’altre extrem de la biblioteca. L’accés a la Biblioteca mitjançant el porxo d’entrada és a la part anterior de l’edifici, on es preveu també la urbanització i enjardinament d’aquest espai.

Amb la finalitat de copsar la major llum natural possible, l’equipament estarà rodejat, especialment a la part posterior, de grans finestrals que permetran fàcilment l’entrada de llum.

Per la seva banda, l’arxiu municipal comptarà amb una superfície total útil de 91,06 m2 distribuïts en arxiu i despatx. Els banys es compartiran entre les dues seus, i estaran totalment adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. La superfície total construïda d’ambdós serveis és de 387,67 m2.

Els treballs, que van començar a finals del mes de febrer, van a càrrec de l’empresa Edificacions i Reparacions Tarraco i tenen un cost total de 229.900 euros amb IVA inclòs. El termini d’execució és de tres mesos. En aquest sentit, Marisa Méndez-Vigo preveu que estigui enllestida abans de l’estiu, tot i que un cop acabin les obres s’haurà de fer el trasllat del fons documental.