.

.

TOTS 21

 

Així és un partit de Quiddich

Així és un partit de Quiddich

L’Estadi Municipal Joan Pijuan d’Altafulla acull aquest diumenge 13 de gener la final de la 5a edició de la Copa Catalana d’aquest esport, el Quidditch, que va néixer el 2005 de la popular saga juvenil “Harry Potter”, de JK Rowling.

D’aquesta manera, Altafulla acollirà la màxima competició a Catalunya on es disputarà una plaça per al campionat del món, la European Quidditch Cup (EQC), que se celebrarà a Harelbeke, a Bèlgica, l’11 i el 12 de maig d’aquest 2019. S’espera que a la jornada hi participin els tres equips catalans que formen part de l’Associació de Quidditch de Catalunya.

El regidor d’Esport a l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, ha destacat que la cita d’aquest diumenge “és una possibilitat perquè els vilatans coneguin aquest esport” que ja va estrenar-se a Altafulla el juliol del 2017. Per això, l’edil ha fet una crida a la ciutadania perquè s’apropi a l’Estadi Joan Pijuan i conegui de primera mà què és i com es juga al Quidditch.

Es tracta dels Barcelona Eagles Quidditch Team (BEQ), els Bocs Folls Quidditch (BCS) i els Nightmare Grims Quidditch Camp de Tarragona (NGQ), que jugaran entre ells durant la competició. Fins ara, els Barcelona Eagles han aconseguit endur-se la Copa i la classificació mundial en totes les anteriors edicions i són el gran rival a batre per als altres dos equips. També s’espera l’assistència d’un equip convidat, els Buckbeak Riders Quidditch Team, de València, que disputaran un partit amistós amb cadascun dels equips participants.

L’altafullenc Daniel Edwuard Price, un dels impulsors de Catalunya del Quiddicth i jugador i capità de la Selecció Catalana, ha remarcat que li fa “molta il·lusió que es disputi a Altafulla”, i ha sentenciat: “Serà una competició de molt nivell, i d’un esport que no ha parat de créixer des que es va fundar l’Associació de Quidditch de Catalunya”.

L’horari dels partits de Quidditch a Altafulla prevists per aquest diumenge són:

9.00h NGQ – BEQ

10.00h BCS – NGQ

11.00h BEQ – BCS

12.00h Semifinal

13.00h Primer amistós

14.00h Final

15.00h Segon amistós

16.00h Tercer amistós

La V Copa Catalana de Quidditch està organitzada per l’Associació de Quidditch de Catalunya, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i el CE Altafulla.