.

.

TOTS 21

Les autoritats, brindant durant la presentació de les Jornades

El Parc Voramar d’Altafulla ha acollit aquest migdia la presentació de les V Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, que organitza la regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament, encapçalada per l’edil Pere Gomés, amb la col·laboració de la regidoria de Turisme, la Denominació d’Origen Tarragona i l’empresa Bauhaus.

La mostra, que reuneix tres cellers de la DO Tarragona i 11 restaurants del municipi, torna a apostar en aquesta edició pel maridatge amb vins de la DO Tarragona i el producte de proximitat.

Tindran lloc del 9 al 25 de maig. El prestigiós cuiner Estrella Michelin Diego Campos ha estat el padrí de les jornades, i ha estat acompanyat per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Comerç d’Altafulla, Pere Gomés; el portaveu dels restaurants participants, Agustí Martí; la gerent de la DO Tarragona, Àngels Collado, i el director de la botiga Bauhaus de Tarragona, Miguel Vidal. L’acte ha comptat també amb la presència del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan; el president de PIMEC Tarragona, Florenci Nieto, entre d’altres representants municipals i institucionals.

Per Diego Campos, “les jornades gastronòmiques són un motiu prou important per donar a conèixer la nostra cuina i els nostres productes i vins locals i de proximitat a l’exterior”.

En aquest sentit, ha recordat un viatge que va fer personalment a Tòquio on va descobrir que els japonesos són amants de la nostra cuina i dels nostres vins, “i això és gràcies al foment de la nostra gastronomia amb l’organització de jornades com aquestes”.

El cuiner Estrella Michelin del restaurant Rincón de Diego de Cambrils ha recordat també que ell va ser impulsor fa 27 anys de les jornades gastronòmiques del municipi del Baix Camp. Campos també ha agraït la invitació, ja que de jove,havia visitat en nombroses ocasions Altafulla.

Productes de la terra en els menús

Agustí Martí, portaveu dels restaurants participants, ha subratllat la importància dels menús que s’ofereixen “basats amb productes de la terra, que proposen una oferta molt rica i variada, combinat amb l’entorn artístic i històric d’Altafulla”.

Pere Gomés, regidor de Comerç, ha assenyalat l’esforç que segueix fent l’Ajuntament d’Altafulla per promocionar els atractius de la vila, i principalment, duent-ho a terme a través de mostres singulars que “aposten pel maridatge amb vins nostres que van més enllà d’altres maridatges que s’acostumen a fer en d’altres llocs sempre buscant aquesta particularitat i diferència d’Altafulla”.

D’entre els plats que s’hi poden trobar destaquen el filet de llobarro amb base de puré de pèsols, el pop a feira amb patates, el salmó fumat en calent al forn de llenya, all cremat de corvall amb patata de Macaire fondant, el garrí confitat de poma àcida amb dues textures o el timbal de salmó, entre d’altres.

Cada ampolla de vi que escull el comensal amb el seu menú, al final de l’àpat se li lliurarà una d’igual d’obsequi perquè la prengui a casa seva i la gaudeixi amb els seus. D’altra banda, els comensals entraran en el sorteig de mobiliari de jardí, àpats i estances d’hotel.

Els onze restaurants participants són: Bruixes de Burriac, Oreneta Hotel, Voramar, Les Bruixes, La Torreta, Tapacadabra, La Trattoria, Costa Daurada, Faristol, Ballesté i la Violeta. Tots ells estan ubicats entre el Barri Marítim, la Vila Closa i la Ronda d’Altafulla, fent extensives les jornades a tot el municipi. I els tres cellers de la DO Tarragona són Celler Pedrola, Cellers Unió i Celler Vinícola de Nulles.