.

.

TOTS 21

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles

Amb la tercera edició del ‘Benvinguts a Pagès’, el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya. A la demarcació de Tarragona, les inscripcions de cases de pagès, establiments i activitats s’han disparat un 30% respecte de l’any passat: en total, les comarques tarragonines oferiran unes 200 propostes diferents entre explotacions agrícoles que obriran les seves portes als visitants, allotjaments que faran ofertes especials, restaurants que oferiran el menú ‘Benvinguts a Pagès’ i activitats complementàries. Arreu de Catalunya, les propostes arriben fins a prop de 900.

Descobrir com es fa la verema manual, visitar l’olivera amb la producció més antiga del món, veure com es cultiven ostres i musclos, fer un taller de melmelades, visitar una família que es dedica a les abelles des de fa 6 generacions, visitar una explotació de magraners on no es produeixen residus, tastar vins ecològics, visites hortes de regadiu i de secà o tastar el licor d’arròs o el bombons de xocolata amb oli, són només algunes de les coses que podran fer els visitants del Benvinguts a Pagès a la demarcació de Tarragona. Totes les propostes es poden consultar al web www.benvingutspages.cat

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que permet descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles. La gran festa del món rural de Catalunya, que ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies, esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos. També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells, porcs i gallines, productors de  làctics, cellers, apicultura, pescadors, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

Iniciativa conjunta

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.