TOTS 21

Imatge del pla parcial de la Budallera.

Imatge del pla parcial de la Budallera.

La Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea Llevant de Tarragona (FAV Llevant), amb el suport de la FAVT (FAV Ponent) i la Plataforma Salvem la Platja Llarga, ha emès un comunicat en què s’oposen a l’aprovació del pla parcial de la Budallera, que va ser aprovat recentment de forma inicial pel consistori. Els veïns consideren que el Pla parcial 24 de La Budallera «no és viable ni sostenible», i comuniquen que hi presentaran al·legacions i que preparen «accions de reivindicació popular i social» de protesta.

La Federació afirma que ha reunit un equip de tècnics «amb sòlida experiència en planejament urbanístic, enginyeria i arquitectura urbana, medi ambient i sostenibilitat» que ha estat estudiant la documentació publicada del Pla Parcial 24. Les conclusions de l’estudi són que «no queda garantida la viabilitat tècnica ni econòmica» del pla parcial, que «no respecta ni dona compliment a determinats requeriments establerts al POUM».

L’estudi, segons els veïns, també conclou que el pla parcial «presenta greus deficiències en aspectes com mobilitat, protecció i integració ambiental de l’entorn, eficiència energètica, dinamització i sostenibilitat comercial i cohesió social que si no es resolen, poden perjudicar greument i de forma directa tant la qualitat de vida dels veïns de Tarragona com en l’entorn urbà i periurbà de la ciutat».

Segons el parer de FAV Llevant, l’execució del pla «danyaria de forma irreversible la ciutat de Tarragona, afectant molt negativament a la platja llarga i el seu entorn natural, saturant i col·lapsant la mobilitat a l’entorn, afeblint el comerç del centre de la ciutat, i distorsionant el mercat immobiliari de Tarragona».

L’agrupació de veïns també expressa en el comunicat «el profund malestar amb l’actual equip de govern, i especialment amb el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, per no complir amb el compromís assumit verbalment d’exposar al públic una maqueta del Pla Parcial i ampliar el termini d’exposició pública i al·legacions per tal de donar l’oportunitat a la ciutadania d’entendre i conèixer millor com canviarà Tarragona en el cas de que s’aprovi el Pla Parcial 24, de la Budallera».