.

Restitució virtual de l’espai actual del Museu bíblic en època romana amb els pòrtics i l’exedra del recinte de culte imperial (Model de Silvia Fibla Reverté)

La sala d’actes del Museu Bíblic Tarraconense és l’escenari avui de la presentació del model 3D que permetrà interpretar les estructures romanes que es conserven a l’interior del Museu.

Darrerament, les tasques d’estudi i excavació han pogut constatar que part de les seves sales s’ubiquen en l’antic porticat del recinte de culte imperial de Tàrraco i que la sala dedicada a la Judea Romana és la fossilització d’una de les exedres d’aquest conjunt religiós romà. D’aquesta exedra es conserva tota la seva fonamentació amb murs de 2,40 m d’ample i fins a 5 metres d’alçada.

En col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Universitat d’Alacant s’ha creat un model virtual que permet al visitant conèixer com era aquest espai en època romana.

La presentació va a càrrec dels arqueòlegs Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic; Josep Maria Puche de la Unitat de documentació gràfica de l’ICAC i de Silvia Fibla, autora del model. Aquest material es projectarà, permanentment, a les dependències del museu i també es podrà accedir a través de la seva web i de la plataforma Sketchfab, lloc web que permet visualitzar i compartir 3D online.

/* JS para menú plegable móvil Divi */