.

.

TOTS 21

La nova estació de trens de Cambrils, de la qual els usuaris tenen una bona imatge pel que fa als serveis (disposa d’aparcaments i bar) però que té per enguany una previsió de 151.113 passatgers, una xifra que dista molt de quan l’estació estava al centre de la població.

Amb la posada en marxa del corredor del Mediterrani el 13 de gener del 2020, les poblacions de Cambrils i Salou han perdut prop de 450.000 usuaris de tren de mitjana distància. Així ho afirma un reportatge de TV3 elaborat la setmana passada i signat per Núria Sabaté. En la mateixa peça es contraposen aquestes dades amb les de l’estació de Vila-seca. Sense haver canviat d’ubicació i mantenint-se dins de la població, ha augmentat de gairebé 50.000 usuaris des del 2019.

Segons es recull en la notícia, si se sumen els viatgers que el 2019 van passar per Cambrils, Salou i el baixador de Port Aventura, s’arriba a 800.000 passatgers. Segons Renfe, les estacions catalanes ja han recuperat aquest any un 85% dels usuaris, i això vol dir que aquestes estacions tarragonines haurien de vorejar els 680.000 usuaris. Però, en canvi, la previsió de passatgers per al 2022 de Cambrils i el baixador de Salou-Port Aventura es queda curta, amb 344.000 usuaris”.

Els ajuntaments de Salou i Cambrils van defensar l’eliminació del servei ferroviari per dins de la població a favor del corredor del Mediterrani, perquè així desapareixia el pas de les mercaderies per l’interior de les poblacions i millorava la seguretat dels vianants. Però com a contrapartida els usuaris han perdut un tren de proximitat. En aquest sentit, “molts dels salouencs perden fins a mita hora per arribar a una de les noves estacions. I això els ha fet optar pel transport privat, ja sigui per anar al destí final o per desplaçar-se a una altra estació” com per exemple la de Vila-seca, afegeix la informació. .

Podeu consultar el reportatge complet clicant aquí

Redacció