.

.

TOTS 21

En Comú Podem, de la mà de la Diputada Tarragonina Yolanda López, demana a la Conselleria del Medi Ambient que estudiï la repercussió mediambiental i el grau de toxicitat de les boles de polietilè que van apareixer a la Platja de la Pineda.

En Comú Podem, de la mà de la Diputada Tarragonina Yolanda López, demana a la Conselleria del Medi Ambient que estudiï la repercussió mediambiental i el grau de toxicitat de les boles de polietilè que van apareixer a la Platja de la Pineda.

 

El cas de les milions d’esferes de plàstic que van apareixer a la Platja de la Pineda el passat més de gener ha arribat al Parlament de Catalunya gràcies a les gestions realitzades pel Grup Municipal de Vila-seca en Comú. Cal recordar que aquest mateix grup ja es va posar en contacte amb Mare Terra Fundació Mediterrània, l’Agència de Residus, l’Agència del Aigua, el Seprona, Greenpeace, Ecologistes en Acció, Gepec i al mateix ajuntament de Vila-seca per informar sobre l’aparició de milions de boles de polietilè a la platja tarragonina de la Pineda, al municipi de Vila-seca.

Un cop realitzades les gestions, dos tècnics ambientals de la fundació Mare Terra es van traslladar al lloc dels fets per poder estudiar in situ quina era la situació al litoral. I, efectivament, van comprovar que és una circumstància molt greu ja que hi ha una gran acumulació d’esferes de plàstic, que són molt perjudicials per al medi ambient i de manera especial per als animals marins, atès que, en ser molt semblant als ous dels peixos, són ingerits per molts animals marins suposant una sèrie d’amenaces per a la diversitat de la fauna i la flora marina.

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua també va iniciar una investigació. Des de l’Agència consideren que probablement les esferes de polietilè podrien provenir de la càrrega i descàrrega dels vaixells que arriben pel mar.

Davant aquesta situació, des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú no s’han donat per satisfets amb la resposta de l’ACA i s’han posat en contacte amb els seus col·legues parlamentaris de Catalunya en Comú Podem, per tal d’investigar quines empreses treballen amb aquest material i depurar responsabilitats. L’agrupació municipal agraeix molt especialment el treball fet per part de la Diputada tarragonina Yolanda López i asseguren que des del primer moment s’ha bolcat en la situació per tal d’aconseguir que aquest desastre ecològic no torni a succeir.