.

.

TOTS 21

L'Aula Magna del Campus Catalunya, plena de gom a gom

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones ha portat amb ell molts actes  reinvindicatius a Tarragona.

A primera hora, al Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès diferents treballadors i treballadores de l’ens han fet lectura d’un conte relatiu al rol femení en la societat actual i a la necessitat de respecte entre les persones de diferents gèneres.

Seguidament, Frederic Adan, president del Consell Comarcal del Tarragonès, acompanyat de portaveus de diferents grups polítics comarcals han penjat a la façana de l’edifici uns cartells amb un llaç de color lila. En acabar, Adán ha llegit un manifest de rebuig a la violència contra la dona. El president ha lamentat que encara avui en dia sigui necessari la realització d’aquests actes i jornades per reivindicar un comportament que “s’hauria d’entendre com a normal”.

Frederic Adan i representants polítics al Consell Comarcal aquest matí

També la Universitat Rovira i Virgili s’ha sumat als actes en contra de la violència envers les dones. L’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili s’ha omplert de gom a gom aquest matí en l’acte celebrat en el dia internacional en contra de la violència envers les dones. La professora de Comunicació de la URV, Arantxa Roman, ha estat l’encarregada de llegir el manifest en contra d’aquest tipus de comportament. Román ha manifestat que “s’ha de continuar lluitant i donant suport per eradicar aquests comportaments i transformar el comportament de la societat”. Autoritats com el Javier Villamayor, tinent d’alcalde de Serveis a la Persona; o Joaquim Nin, el Delegat de Govern a Tarragona,socials, han estat presents en aquest acte.

En acabar la lectura del manifest, s’ha realitzat una taula rodona sobre com la ciutat de Tarragona actua en l’atenció a les víctimes de la violència de gènere. D’aquesta manera, un grup de dones en càrrecs representatius han parlat sobre diferents protocols d’intervenció i actuació a la ciutat.

Joaquim Nin amb membres de la taula rodona

Al món, 1 de cada 3 dones sofreix aquests tipus de violència. A Espanya, les dades han dismunuit respecte a fa 10 anys. Igualment, fins a dia d’avui, al 2014 44 dones han estat assassinades i, d’aquestes, 14 han estat a Catalunya.

Les professionals en representació han estat la Isabel Mohedano, de la unitat d’atenció a la víctima a la Guàrdia Urbana de Tarragona: la Maite Sabal, membre del grup regional d’atenció a les víctimes dels Mossos d’Esquadra de Catalunya; l’Olga Salvat, treballadora social a l’Hospital Universitari Joan XXIII; l’Eva Guzmán, responsable de l’oficia d’atenció a la víctima del delicte de l’Ajuntament de Tarragona; i la Marta Álvarez, directora del Servei d’Intervenció del Departament de Benestar i Família.

Amb els seus parlaments s’ha intentat mostrar a professionals què, des de diferents àmbits d’intervenció, intenten ajudar a les víctimes i treballar en aquesta lluita.

AnnaMG