.

.

TOTS 21

Imatge de família del sorteig de la Diada del Mercadal. Foto: Ajuntament

Ordre d’actuació. Foto: Ajuntament

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus ha estat l’escenari del sorteig de l’ordre d’actuació de les colles participants a la Diada del Mercadal que es farà aquest diumenge dia 3 d’octubre, a partir de les 13:00h.

Les colles entraran a plaça mitja hora abans i actuaran seguint el següent ordre:

1.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

2.- Castellers de Vilafranca

3.- Xiquets de Reus

4.- Colla Castellera Capgrossos de Mataró

5.- Colla Jove Xiquets de Tarragona

La Colla Castellera Xiquets de Reus i l’Ajuntament de Reus han acordat organitzar la Diada del Mercadal, en el que serà la primera trobada castellera de la represa que comptarà amb colles de diferents municipis en una mateixa plaça.

A banda de la presència de les colles podran haver-hi més de 600 persones de públic, que podran aconseguir les seves entrades aquest dijous, a partir de les 21:00h, al portal entrades.reuscultura.cat.

Hi haurà tres accessos a la plaça: des del carrer Major, pel carrer de Monterols i pel carrer de les Carnisseries Velles. A més, es deixarà el pas obert a la circulació de les persones per sota els porxos de la plaça.

L’objectiu és que es desenvolupi afavorint el màxim l’espectacle casteller, l’agilitat i la seguretat dels mateixos castellers, seguint en tot moment el protocol d’Actuacions Castelleres del Departament de Cultura de la Generalitat.

El format de la Diada serà de 3 rondes, a més d’una de pilars. Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un Pilar de 5 simultani per part de totes les colles.

La primera i la tercera Ronda seran conjuntes de totes les colles, excepte si hi han castells de 8 que es podrà actuar sol. I després de l’actuació conjunta.

A  la segona ronda cada colla actuarà sola, i s’ha demanat que, la colla que actuï després de la que està realitzant el castell, tingui la pinya preparada sense tancar.

Redacció