.

.

TOTS 21

Protesta de treballadors de l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

El ple de l’Ajuntament que se celebra a Tarragona té una prèvia amb la crida que l’ANC ha fet a assistir-hi per protestar per la razzia policial viscuda a la ciutat l’1-O i la reacció de l’Ajuntament. Així mateix, el PSC presentarà a provació una moció de condemna de la violència.

Els quatre regidors d’ERC mostrant una pancarta de protesta. Foto: Tarragona21

El grup municipal d’ERC ha mostrat una pancarta des de la seva bancada on es llegeix: ‘La gent de Tarragona no es toca’.

En el ple es visualitzarà l’adéu del regidor Josep Prats de l’equip de govern.

Altrament, conflictes laborals també hi són presents: un grup de treballadors de l’Ajuntament es manifesta per la relació de lloc de treball del consistori, que s’aprovarà avui en el plenari perquè consideren que els suposa un greuge.

El ple ha aprovat l’increment salarial per a treballadors del consistori, amb l’abstenció de la CUP, contrària als increments per dietes i assistències als regidors i membres dels consells d’administració de les empreses municipals.

Quant a la relació de llocs de treball, s’ha produït un curiós empat a 13 regidors en vots i s’ha aprovat pel vot de qualitat de l’alcalde. L’empat s’ha produït per l’absència de la regidora popular Elisa Vedrina.

L’oposició ha carregat contra el document. La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha afirmat que no es pot aprovar un document com aquest “amb l’oposició dels treballadors”, en la mateixa línia que el seu homòleg de Ciutadans, Rubén Viñuales. Per la seva banda, el regidor repoublicà, Jordi Fortuny, ha lamentat la “manca de transparència” en el procés i ha demanat al govern que “no faci i desfaci com si fossi el Conde de Romanones”.

La regidora Ivana Martínez, consellera de Recursos Humans, ha respost que el que s’ha aprovat “és una foto fixa” i ha demanat a la portaveu de la CUP, Laia Estrada (“formalitzen barrabassades dels darres anys amb gent cobrant diferent per fer les mateixes funcions” i amb una plantilla “desbordada de feina”) que “deixi de demanar informes inútils” si està preocupada perquè els treballadors municipals van sobrecarregats de feina.

La relació de llocs de treball és un instrument tècnic d’ordenació i planificació del personal, que permet la identificació de cada lloc, la seva classificació professional; indica els sistemes d’accés i provisió i detalla les retribucions complementàries. Així mateix, estableix els requisits necessaris per a desenvolupar cada lloc de treball dins de l’organització i la seva dependència orgànica.