TOTS 21

El programa oferirà, durant l’estiu, diversos tallers i activitats per a tots els públics al voltant d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Maria Jujol i Pau Casals

El programa oferirà, durant l’estiu, diversos tallers i activitats per a tots els públics al voltant d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Maria Jujol i Pau Casals

El Departament de Cultura, a través de la Central de Biblioteques de Tarragona del Servei de Biblioteques, estrena aquest estiu el programa “ArTer, art i artistes del territori”, que té per objectiu donar a conèixer l’obra i el treball d’artistes arrelats al territori en totes les seves vessants.
En aquesta primera edició, el programa inclourà un apropament a quatre creadors de trajectòria  internacional que, alhora, estan molt vinculats a la zona on van realitzar una part de la seva obra: Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Maria Jujol i Pau Casals. Durant l’estiu, més d’una trentena de biblioteques de Tarragona programaran un conjunt d’activitats per a tots els públics en forma de tallers, presentacions de llibres, conferències, exposicions i visites culturals a l’entorn d’aquests i altres artistes. Aquestes accions seran dirigides per artistes i creadors locals.
Amb el programa ArTer, les biblioteques públiques pretenen promoure els artistes locals i alhora posar en valor l’art i el patrimoni. Les biblioteques son equipaments culturals de primer nivell que contribueixen a la divulgació i al coneixement dels grans i nous artistes i també tenen la informació adequada per les múltiples facetes de les arts.
 
Activitats de programa ARTER 2019
 
·         Les formes del modernisme: Activitat infantil per conèixer el món del modernisme. Biblioteques de Cambrils, La Canonja, Falset, Montblanc, Mont-roig del Camp, Banyeres del Penedès, Riudoms, L’Hospitalet de l’Infant i Tarragona.
·         Contes per amor a l’art:  Activitat per a públic familiar sobre la relació entre les arts plàstiques i la literatura. Biblioteques d’Arboç, La Bisbal del Penedès, Cunit, L’Espluga de Francolí, La Nou de Gaià, Valls, Vila- Rodona i Salou.
·         Taller: fotografiem l’art. Taller de fotografia per a públic jove i adult. Biblioteques d’El Vendrell i Els Pallaresos.
·         Taller fem un mural: la plaça del dibuix, inspirat en la figura de Pau Casals. Activitat d’arts plàstiques relacionada amb la música de Pau Casals. Biblioteques de Calafell, Constantí, Llorenç del    Penedès, Torreforta, Vila-Seca i Montbrió del Camp.
·         Conferència sobre el 140è. Aniversari de l’arquitecte Josep M. Jujol. Biblioteques de Tarragona, Reus i Torredembarra.
·         Activitat  inspirada en la dansa, relacionada amb  el llibre: Roseta. Activitat sobre la ballarina Roseta Mauri. Biblioteques de Reus i La Selva del Camp.
·         Exposició: ‘Trenkadís’. Activitat inclusiva sobre pintura. Biblioteques de Roda de Berà, El Catllar i Creixell.
·         Exposició:  L’arquitectura modernista del camp de Tarragona. Reus.
·         Visita guiada col·lectiva al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona.
·          Aparadors  de llibres de creadors locals al voltant de l’art.