.

Les autoescoles del territori exigeixen més mitjans per poder examinar amb menys temps Foto:El Punt Avui

Les autoescoles del territori exigeixen més mitjans per poder examinar amb menys temps Foto:El Punt Avui

L’Associació d’Autoescoles de la demarcació de Tarragona ha decidit limitar a sis el nombre d’alumnes que es poden presentar a l’examen pràctic, davant la manca d’examinadors per part de la Prefectura de Trànsit al territori. Aquesta mesura, que ja s’ha aplicat a Girona o Barcelona, s’ha pres davant l’elevat període de temps que han de passar les autoescoles per poder portar els alumnes a la prova, que és superior a les cinc setmanes, segons ha explicat a LANOVA Ràdio el president de l’entitat del sector, Carles Olivé. La seva demanda és que l’administració posi més efectius o aposti per una privatització que doni sortida a la demanda de les autoescoles.

“Fa un mes teníem 10 examinadors, dels quals només 7 són operatius, ja que dos d’ells només examinen quatre hores al mes, en ser sindicalistes, i un altre fa 40 hores sindicals. A banda, un altre examinador ha demanat trasllat a Madrid per poder ser itinerant. Per tant, ens quedem amb sis efectius i no arribem a la demanda, amb un temps d’espera insostenible de cinc o sis setmanes”. És la situació descrita per Olivé , qui entèn que la solució tampoc es troba en al Prefectura de Trànsit de Tarragona, “ens diuen que no està en les seves mans perquè no hi ha pressupost”, però sí a la Direcció General de Trànsit (DGT) i al govern estatal.

Davant d’aquest escenari, les autoescoles del territori van acordar, el passat dia 15 de març, retallar el nombre d’alumnes que es poden presentar a un examen, de 13 a 6, per tal d’agilitzar el calendari. No obstant, Olivé reconeix que el perjudici per als alumnes és clar: “no saben la data d’examen i tampoc poden estar fent pràctiques de forma continua”. A més, les autoescoles no cobren les possibles hores de pràctica i els professors han d’estar aturats. És a dir, es produeix un impacte en el negoci a final de mes.

D’altra banda, Olivé alerta que “com a centre d’ensenyament, que no sabem el dia d’examen és un problema per programar la formació”. “I com l’alumne suspengui, evidentment, no podrà tornar la setmana següent i s’haurà d’esperar, com a mínim, un mes i mig”, subratlla el representant del sector, qui reclama a l’administració que trobi una solució definitiva, ja sigui amb la contractació d’interins o la privatització del servei. “A la sanitat, si no vull esperar cinc mesos perquè m’operin puc anar a la privada, per què no aquí?”, es pregunta Olivé, qui creu que “nosaltres no hauríem de buscar la solució, malgrat que ho estem fent perquè ens interessa”.

Enrique Canovaca/Reus Digital