.

.

TOTS 21

La senadora per Tarragona per En Comú Podem, Celia Cánovas,

Les aigues baixen tèrboles a Podem Catalunya. La denúncia de la senadora per Tarragona Celia Cánovas contra tres membres del partit per injúries i calúmnies ha destapat una lluita interna amb molts vessants. Si anem a pams, Cánovas està pendent de l’acte de conciliació previ a la interposició de la demanda (en la qual reclama una indemnització de 100.000 euros, segons avançava l’agència EFE) perquè els demandats haurien omplert les xarxes socials internes de la formació política de comentaris despectius contra ella. “Celia es passa tot el dia dormint al seu despatx, arriba beguda al Senat, no pega cop al Senat” o “se’n va a fer la migdiada al despatx en comptes de treballar” en són alguns dels exemples.

Ara bé, la situació de fonts és més complexe. Fonts de Podem consultades per aquest diari ubiquen la polèmica en una enemistat personal entre Cánovas i la diputada al Parlament, Yolanda López. De fet, una de les tres persones denunciades per la senadora és precisament la filla de López, Adriana Álvarez, encarregada de l’àrea de comunicació i xarxes del partit a la Cambra Alta. Els altres dos són el responsable de difusió i xarxes de Podem a Catalunya, Álex Guerrero, i el membre inscrit d’Units Podem Aurelio Álvarez. Segons les fonts consultades, una part del partit retreu Cánovas (“una barcelonina que ‘estiueja’ a Cunit”, afirmaven amb ironia per explicar la seva vinculació al territori) la seva “innacció” en el que portem de mandat, desaprofitant d’aquesta manera un aparador de primer ordre per fer i vendre acció política. A més, les fonts apunten que els dirigents de la formació morada es van veure obligats a reclamar-li que abonés “l’excedent”, és a dir, la part de sou que tots els càrrec públics de Podem han de destinar al partit.

Caputres del canal de Telegram de Celia Cánovas on fa públics els documents interns de Podem Catalunya.

Del currículum de Cánovas tampoc s’ha oblidat que va posar en qüestió la legalitat del procés intern que va portar Xavi Domènech a la secretaria general de Podem amb l’aval del mateix Pablo Iglesias (càrrec del qual posteriorment va dimitir). Tot i que també s’hi va presentar i va ser derrotada, va acabar finalment  al consell ciutadà autonòmic. I des d’aquesta posició va protagonitzar una altra actuació que va aixecar ampolles entre part de la militància, difonent a finals de maig a través del seu propi canal de telegram de la documentació econòmica interna del partit “aconseguida sense autorització”, segons explicaven les fonts.

En el rerafons, reconeixen militants del partit”, es troba un pecat original. “Vam ser un partit que va créixer molt ràpid io no vam tenir filtres suficients en les cercles locals”, asseguren.

J.Siré