.

.

TOTS 21

El regidor Lluís Suñé

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra considera el ple extraordinari de dijous «una pèrdua de temps i de diners». El ple extraordinari ha estat convocat grups municipals de Ciutadans, Partit Popular i Avui Democràcia per reprovar el regidor d’Acció Social i Cooperació, Lluís Suñé, per debatre el cas de la presumpta autoria seva d’una estafa de la llum en el bar que regentava.

L’equip de govern ha sortit al pas de la celebració del ple afirmant que si bé la llei estableix que es pot convocar un ple extraordinari quan ho demana, almenys, una quarta part del nombre legal de membres de la Corporació, «com és en aquest cas», el cas es pot tractar «a l’ordre del dia d’un ple ordinari», segons diu la pròpia llei.

En aquest sentit, «i per evitar un dispendi econòmic innecessari», l’alcalde va sol·licitar «formalment als cinc regidors sol·licitants del ple extraordinari que s’avinguessin a incorporar la seva proposta en l’ordre del dia del ple ordinari que s’havia de celebrar el 16 de febrer de 2017, a les 18 h». Aquesta petició també es basava en el convenciment «que l’ús legal de sol·licitar un ple extraordinari per part d’almenys la quarta part dels regidors està pensat perquè no es pugui limitar o prohibir als regidors tractar en sessió plenària les qüestions que considerin oportunes, però aquest no és el cas, ni l’equip de govern actual ha impedit mai el debat sobre qualsevol tema».

Els grups municipals de Ciutadans i PP «van rebutjar aquesta petició de l’alcalde» i es van refermar en l’exigència de celebració de ple extraordinari, mentre que la regidora d’Avui Democràcia «no va ni acceptar recollir la notificació de l’escrit de l’alcalde», diu l’equip de govern.

Així les coses, l’equip de govern considera la celebració d’aquest ple extraordinari «una pèrdua de diners i de temps», quan la proposta «es podria tractar perfectament en el ple ordinari que es durà a terme tot seguit». A més, l’alcalde ja va enviar una carta als grups municipals de Ciutadans, Partit Popular i Avui Democràcia en data 24 de gener (anterior a la petició del ple extraordinari) «en què els explicava quin era el posicionament de l’equip de govern sobre les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació respecte al regidor d’Acció Social. També es va tractar la qüestió en l’apartat de precs i preguntes del ple ordinari que va tenir lloc el 26 de gener de 2017».