.

.

TOTS 21

Sondeig que ha donat aquest vespre TV3. Foto: Tarragona 21

Sondeig que ha donat aquest vespre TV3. Foto: Tarragona 21

L’enquesta a peu d’urna de TV3, emesa a les vuit de la tarda un cop tancats els col·legis electorals, dóna com a guanyador de les eleccions municipals a Tarragona el PSC, que per tercera vegada consecutiva, de la mà del candidat Josep Fèlix Ballesteros, revalidaria la victòria.

L’enquesta li atorga una forquilla entre 9 1 11, per 12 regidors en l’actualitat. CiU s’enfonsaria i passaria dels 7 actuals a 4-5. El PP també davallaria i passaria dels 7 actuals a 4. Ciutadans donaria el cop entrant a l’Ajuntament, aconseguint entre 3 i 4 regidors. La CUP entraria també de manera espectacular amb 2-3 regidors, els mateixos que ERC-MES, que recuperaria representació. ICV té una forquilla entre zero i un i la llista Guanyem (res a veure amb Guanyem Tarragona), entre 0 i un.

Imatge de l'escrutini electoral d'aquesta nit en un col·legi de Tarragona. Foto: Tarragona21

Imatge de l’escrutini electoral d’aquesta nit en un col·legi de Tarragona. Foto: Tarragona21

Guanyem és una candidatura fantasma que ha aprofitat un nom que al seu moment no es va registrar, Guanyem Tarragona -i que volia formar un front d’esquerres amb ICV-EUiA, Podem i Procés Constituent- però no va reeixir. Es va rebatejar en Tarragona Comú justament perquè no estava registrat. Pablo Muñoz, que es va presentar en partits diferents en anteriiors eleccions, n’és el desconegut cap de llista. Seria un cas clar d’error entre els electors que haurien cregut que Guanyem representava l’original. Aquesta entrada, de confirmar-se, complicaria a més la presència d’Iniciativa per Catalunya-Verds.