.

Imatge de les obres de demolició de l’Hostal Potau. Foto: Tots21

Ja han començat els treballs d’enderroc de l’edifici que temps enrere va acollir Hostes Potau, al número 13 del carrer del Vidre de Reus. Va ser el 2019 quan es va donar a conèixer que l’immoble era a la venda, i que una de les possibilitats era que l’adquirís a un promotor perquè hi construís. Segons ha pogut saber Reusdigital.cat, la previsió és que a l’espai s’hi aixequi un complex amb soterrani, planta baixa i tres nivells més, amb un parell d’habitatges en cadascun. El titular és el galerista Antoni Pinyol, qui té la intenció de tramitar la llicència municipal d’obres “ben aviat”.

Pinyol ha apuntat a aquest mitjà que la planta baixa i el soterrani es destinaran a l’activitat de la galeria que té just al costat, el que farà créixer el seu espai expositiu d’art fins als 500 m2 (comptant-hi ja la superfície actual). De fet, les diferents sales estaran comunicades per l’interior. Pel que fa al soterrani, el projecte contempla “fer una mena de forat” al forjat per tal que sigui visible a peu de carrer i “integrar-lo d’aquesta manera a l’espai de la planta baixa”, tal i com descriu el galerista.

Tres dècades de trajectòria a la capital del Baix Camp

L’edifici d’Hostes Potau el va posar a la venda Finques Boronat. “Nosaltres érem els veïns, i com que teníem la voluntat de fer créixer la galeria l’operació ha estat una gran oportunitat”, detalla Pinyol. De l’enderroc, “al qual hem destinat una partida important”, se n’ha fet càrrec igualment el galerista. Per fer que el projecte sigui “viable”, subratlla, la mitja dotzena d’habitatges de la nova finca es posaran a la venda.

“Ens fa il·lusió ampliar i fer créixer la galeria; una activitat com la nostra necessita espai per poder presentar les obres dels artistes”, conclou. Si bé s’han d’ultimar encara alguns dels detalls constructius de tot plegat, es treballa amb la voluntat que l’obra s’hagi enllestit en el termini d’un any i mig.

Pinyol va obrir la seva galeria a Reus farà 30 anys, el 1992, a l’avinguda del doctor Vilaseca i amb el nom de Telax. A posteriori, una dècada més tard, es va instal·lar al carrer del Vidre, tot aprofitant que l’establiment Tomàs Barberà va alliberar els baixos del número 11.

Redacció