.

.

TOTS 21

Imatge d’un autobus propulsat per hidrògen circulant per Tarragona. Foto: Cedida

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha aprovat iniciar la licitació d’un servei integral de 35 autobusos elèctrics impulsats per pila d’hidrogen. El valor estimat del contracte és de 38.169.600,00 euros i té una durada màxima prevista de catorze anys. Aquest nou model, implicarà que el contractista proveeixi l’EMT d’un servei que inclou el proveïment dels vehicles, el seu manteniment i les reparacions. També s’inclourà la reparació de les avaries als vehicles exclosos del servei de manteniment.

Actualment, l’EMT disposa d’una setantena d’autobusos amb motorització dièsel i dièsel hibrida. La licitació neix de la necessitat de reduir l’antiguitat mitjana de la flota i, alhora, aconseguir la descarbonització de la mobilitat i un transport públic amb zero emissions.

El regidor de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha subratllat que la licitació suposa un “nou canvi de paradigma en la mobilitat pública”. “Ens afavoreix a tots i totes, donat que aquest fet és un important punt d’inflexió en la direcció cap a l’objectiu de descarbonització de la ciutat”, ha declarat.

ACN