TARRAGONA 21

Els treballadors de l'empresa, el dia que van presentar la denúncia

Els treballadors de l'empresa, el dia que van presentar la denúncia. Foto: Reusdigital

L’empresa de manteniment i instal·lació de xarxes de telecomunicacions Deamed ha interposat una demanda per injúries i calúmnies contra el portaveu de la recentment creada secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Héctor Amela, tal com explica la plataforma en un comunicat. L’empresa va acomiadar la secció sindical al complet, formada per tres treballadors, el passat més de juliol, just després de constituir-se i de notificar-ho a l’empresa,

Per consegüent, la COS va engegar una campanya de difusió i solidaritat per denunciar aquesta «agressió empresarial» i donar suport a els treballadors acomiadats. «Com a nova represàlia, doncs, ara Deamed interposa demanda, considerant que la difusió als mitjans informatius de les il·legalitats que es cometen a la seva empresa constitueix una injúria que malmet la seva honorabilitat», expressen en l’escrit.

En el redactat de la demanda, Deamed exigeix a Héctor Amela «que es retracti de totes les declaracions que va fer als mitjans, que manifesti que tot era fals, que demani disculpes públicament per aquestes declaracions» i que aboni a l’empresa 17.000 euros com a indemnització pels danys morals causats. Aquesta demanda arriba poc després que s’hagi conegut la data del judici, que serà el 9 de febrer del 2015.

La COS considera aquesta acció «intolerable» i una «mostra de despotisme», així com un «gravíssim i nou intent de coartar els drets fonamentals als treballadors». Davant d’aquests fets les organitzacions Alerta Solidària i la Coordinadora Obrera Sindical argumenten que «faran tot allò que estigui al seu abast per denunciar aquest nou abús empresarial, enfortir la solidaritat, i engegar tots els mecanismes legals i polítics per fer front a aquest despropòsit».