.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu del Tanatori.

 

L’acte se celebrarà aquest divendres al Claustre de l’IMET i comptarà amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya 

 

L’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) organitza aquest divendres una jornada per donar visibilitat al Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal amb motiu de la celebració, el 15 d’octubre, del Dia Mundial de la Conscienciació del Dol per aquesta pèrdua.

De la mà de la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, EMSERFUMT ha preparat una jornada que se celebrarà el divendres, 14 d’octubre, a les 18h al Claustre de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). L’alcalde de Tarragona i president d’EMSERFUMT, Pau Ricomà, obrirà la jornada per, a continuació, donar la paraula a Montse Domènech, psicòloga i membre de la Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).

La jornada està oberta a tothom i comptarà amb la presència de l’Associació a Contracor, una entitat que dóna visibilitat a les pèrdues gestacionals per irrupció legal o voluntària de l’embaràs. «L’objectiu de la jornada és ajudar a normalitzar el dol d’aquelles famílies que han perdut un fill o filla», explica el president d’EMSERFUMT, Pau Ricomà. Reivindicar la seva existència també és un dels motius d’aquesta jornada, per la qual cosa, després de les presentacions les persones que participin en l’acte trobaran targetes on podran escriure missatges adreçats als seus nens o nenes i les penjaran a un mural que serà record i testimoni de la seva existència. A un altre espai del claustre, hi haurà cintes de colors per posar els noms de les criatures que es penjaran a un arbre de cartó, per reivindicar els seus noms, perquè mai caiguin en l’oblit.

També s’ha previst un espai (aules) perquè les mares o famílies que vulguin puguin parlar amb Bàrbara Mas, psicòloga especialitzada en dol perinatal i coordinadora del Grup de Treball de Dol Perinatal del COPC a Tarragona, que els donarà eines per afrontar aquesta dolorosa pèrdua.

L’acte tindrà una durada d’una hora i mitja.

Atenció al dol en l’àmbit educatiu 

Sovint el dol perinatal, gestionacional o neonatal és invisible, però és molt present entre els pares que han sofert la mort d’un fill o filla. «Des del Tanatori Municipal fa temps que intentem donar eines de suport a les famílies per afrontar el dol. D’aquí que ja vam iniciar una primera col·laboració amb la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per al desenvolupament de les accions de formació i atenció al dol en l’àmbit educatiu de Tarragona, perquè el paper de l’escola no és només oferir continguts informatius i formatius, sinó també de donar suport als alumnes en totes les seves dimensions, en especial al seu context familiar», remarca l’alcalde de Tarragona i president d’EMSERFUMT, Pau Ricomà. La jornada de divendres al voltant del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal neix amb aquesta voluntat d’ampliar aquest servei de suport psicològic al dol que, des de l’empresa que gestiona el Tanatori Municipal, sempre s’ha considerat necessària.

Redacció