TARRAGONA 21

Reconstrucció zenital de la zona de promoció dels habitatges del gol, a tocar amb altres promocions exteriors. Foto: Cedida

Essentia Costa Daurada ha reaccionat a l’anunci d’ERC que es paralitza de moment la tramitació de la construcció d’habitatges al club de golf demanant al consistori que ‘reconsideri’ la decisió. Essentia afirma que es crea ‘ineguretat jurídica’ ja que el projecte havia viscut el vist-i-plau en la seva tramitació. L’empresa promotora nega que la zona estigui inclosa a l’Anella Verda, que el consistori vol preservar.

El principal partit del govern de Tarragona, ERC, ha canviat d’opinió respecte al projecte urbanístic de Mas d’en Sorder i així ho ha anunciat avui, projecte que preveu la construcció d’una urbanització amb 222 habitatges i la restauració de l’antiga masia amb una cúpula modernista per fer-hi un hotel.

La setmana passada ERC, PSC, Ciutadans i PP van aprovar la iniciativa en la comissió de Territori municipal, fet que va aixecar moltes crítiques d’altres grups de l’oposició i d’entitats ecologistes, ja que Mas d’en Sorder es troba dins l’espai de l’Anella Verda. Amb el gir d’ERC, hi ha una majoria contrària, juntament amb ECP, Junts per Tarragona i la CUP. La paralització del projecte podria comportar indemnitzacions per als promotors.

El grup empresarial, que està desenvolupant un projecte integral de turisme esportiu basat en preus assequibles, afirma en un comunicat que aquest projecte ja ‘va ser aprovat a la comissió informativa amb els vots de tots els partits polítics, inclosos aquells que formen l’actual equip de govern, amb l’abstenció de Junts per Tarragona i el vot en contra de la CUP’.

El projecte ‘ha rebut tots els informes favorables’, tant dels serveis tècnics i jurídics de la Generalitat, ‘com del propi Ajuntament de Tarragona’ i que, tal i com va reconèixer en roda de premsa el portaveu del govern municipal, ‘el nostre projecte és escrupolós en el compliment de la normativa vigent; sent un projecte que, a més de ser respectuós amb el medi ambient, promou la recuperació del patrimoni arquitectònic i potencia un complex esportiu que atrau turisme esportiu’. Es tracta, per tant, ‘del projecte al qual qualsevol ciutat donaria suport com a generador d’activitat per al municipi’.

Insisteix Essentia sosté que ‘el projecte d’habitatges està fora de l’Anella Verda i, a més, és contigu i limítrof amb altres edificacions d’urbanitzacions ja existents, situant-se a tocar de una zona urbana consolidada’.

La decisió de suspensió de la tramitació del Pla Parcial, anunciada per l’equip de govern municipal, ‘ens produeix inquietud’ , per la ‘càrrega d’inseguretat jurídica que comporta per a empreses i ciutadans’. Més encara ‘quan ha superat abastament els controls tècnics i jurídics de la Generalitat i de l’Ajuntament, així com ha rebut l’aprovació prèvia de la majoria dels partits polítics de l’Ajuntament’.

En una societat ‘de dret i democràtica’, els drets de les empreses i dels ciutadans ‘estan regulats per les lleis’, així com ‘la tramitació dels projectes empresarials’ i, quan ‘una institució no respecta els terminis d’aprovació dels projectes, genera en la societat el perill que empreses i ciutadans tinguin la por que els seus drets puguin ser conculcats en qualsevol moment i que aquests drets estiguin supeditats als interessos de grups de pressió i que, per tant, la institució pugui incórrer en arbitrarietat’, conclou l’empresa.

Aquesta confia que l’equip de govern ‘reconsiderarà’ aquesta ‘decisió sobtada’ de suspendre la tramitació i aprovació del projecte immobiliari de Mas d’en Sorder, ‘que s’ajusti a dret i que, dintre del termini legal que té per fer-ho, sotmeti al Ple l’aprovació del projecte, ja realitzada en comissió’.