.

.

TOTS 21

El públic, en un moment de l’homenatge. Fotos: Ajuntament i Joan Capdevila

Jornada plena d’emoció i reconeixement als avis i àvies de Cornudella de Montsant, que diumenge vivia la segona edició de l’Homenatge a la Gent Gran.

Més de 200 persones van omplir el recinte del teatre La Renaixença, en una diada que es va allargar durant prop de sis hores i que va incloure el lliurament de regals, l’actuació del cantant solsonenc Marc Anglarill, parlaments, un dinar servit pel Grup de Paellers de Cornudella, i sobretot, molta emotivitat.

Entre els reconeixements institucionals destacà la concessió de la medalla de la Generalitat a l’àvia centenària Ursusina Aragonès Mayoral, que va rebre el guardó de mans del director territorial d’Agricultura, Àngel Xifré. L’alcalde de Cornudella, Salvador Salvadó, li va concedir el pin de l’Ajuntament.

L’alcalde i el director d’Agricultura de la Generalitat, lliurant la medalla d’àvia centenària. Foto: Ajuntament i Joan Capdevila

També va rebre un ram de flors la germana de l’anterior, Josepa, que suma ja 106 anys.

Tot plegat van ser 53 les persones homenatjades. Algun avi que per motius de salut no va poder assistir a l’acte va rebre el guardó al seu domicili.

L’alcalde va recordar en el seu parlament que l’any passat es va instaurar l’homenatge, fent així “justícia amb la gent gran de Cornudella, dedicant-vos una jornada de joia i celebració. Va ser un dia molt especial. Poques vegades m’he emocionat tant com en aquella diada. Veure les vostres cares de felicitat ens va convèncer que havíem encertat”.

Vista parcial de la platea del teatre La Renaixença. Foto: Ajuntament i Joan Capdevila

Salvadó va contiuar afirmant: “Vam decidir des de l’Ajuntament que calia no només repetir l’experiència, sinó instaurar-la com una tradició, la tradició d’agrair-vos els vostres sacrificis, els vostres sofriments per haver pogut tirar endavant una família, per haver aixecat un poble, Cornudella, Siurana i Albarca, i un país, el nostre”.

Tant l’alcalde com el representant de la Generalitat van tenir paraules de record per als consellers empresonats. La situació política que viu Catalunya va sobrevolar la celebració de l’homenatge.

El cantant Marc Anglarill, durant la seva actuació. Foto: Ajuntament i Joan Capdevila

El director d’Agricultura va felicitar el consistori per l’organització de l’esdeveniment i va tenir també paraules de profund agraïment a la tasca de tota una vida de scrificis de les persones grans.

Un dels moments més especials va ser el parlament que tres nens i nens de Cornudella van dedicar als avis i àvies. També va intervenir en l’homenatge la cornudellenca Maria Gomis. La gala va ser conduïda per Marta Juanpere.

Un grup de nens, dedicant unes paraules als avis. Foto: Ajuntament i Joan Capdebvila

Faltava en l’homenatge l’esclat final, que va venir acompanyat de la veu del cantant Marc Anglarill. El seu concert va anar ‘in crescendo’. Cançons com ‘Boig per tu’ van aixecar els ànims, que es van desfermar amb ‘El cant de la senyera’, amb què va cloure el concert, amb la gent posada d’empeus.

El pastís de l’àvia centenària. Foto: Ajuntament i Joan Capdevila