.

.

TOTS 21

Xavier Sabata, Judith van Wanroij i Vespres d’Arnadí, el proper divendres 22 de novembre a l'Auditori

Xavier Sabata, Judith van Wanroij i Vespres d’Arnadí, el proper divendres 22 de novembre a l’Auditori

L’Auditori Josep Carreras ha presentat avui la Gala Benèfica que oferirà el divendres 22 de novembre a partir de les 21.00 h el contratenor Xavier Sabata, la soprano Judith van Wanroij, juntament amb l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí, dirigida per Dani Espasa.

Aquest concert extraordinari, que està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l’Obra Social «la Caixa», també comptarà amb una fila zero de l’esdeveniment per tal d’aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

La roda de premsa ha estat presidida per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat d’Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia; Alexis Gómez, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i Àngels Poblet, presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras.

La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.

En el 17è aniversari de la creació de l’Auditori Josep Carreras, Sabata, van Wanroij i Vespres d’Arnadí interpretaran un atractiu programa d’àries famoses d’òpera barroca. Xavier Sabata és un dels contratenors de més prestigi de l’escena europea i, la soprano holandesa Judith van Wanroij, per la seva banda, és una de les veus més destacades de l’escena lírica, que va ser nominada als premis Grammy. Els acompanyaran la formació Vespres d’Arnadí, una de les orquestres barroques de referència a Catalunya que ha actuat en importants sales i festivals d’Europa.

“Vila-seca compta amb la millor programació de música clàssica d’arreu del territori” ha assegurat l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, qui ha afegit que l’Auditori Josep Carreras “és un far de llum que ha mantingut l’aposta en la cultura i la música, i així seguirà sent”. Per la seva banda, Antoni Garcia Prat ha recordat que “els actes benèfics com ara aquest concert són de gran importància per la Fundació Josep Carreras perquè ajuden a finançar projectes de recerca concrets i els investigadors poden seguir-se formant”. Alexis Gómez ha destacat que, “juntament amb l’Auditori, la Fundació i l’Obra Social “la Caixa” formen un equip guanyador per avançar contra aquesta malaltia i donar suport a les famílies” i, en aquest sentit, la regidora Àngels Poblet ha destacat que es tracta d’un acte “ple de solidaritat, qualitat i talent” i ha agraït a les persones que des del principi tenen molt clar que volen aportar el seu granet de sorra assistint al concert o contribuint-hi a través de la Fila 0.

 

Més informació a http://auditorijosepcarreras.cat/event/gala-benefica-a-benefici-de-la-fundacio-carreras-contra-la-leucemia/