.

.

TOTS 21

Amy d'Asif Kapadia es projectarà aquest diumenge. Foto: Cedida

Amy d’Asif Kapadia es projectarà aquest diumenge. Foto: Cedida

L’Associació Cultural Anima’t i la Fundació Catalunya – La Pedrera enceten el 2016 reprenent el cicle Cinema VO a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Del 10 de gener al 6 de març, cada diumenge a les 19 h, l’Auditori acollirà la projecció de 9 títols imprescindibles, en versió original subtitulada, que compten amb el reconeixement de la crítica.

La polèmica Amy, d’Asif Kapadia, pel·lícula homenatge a la desapareguda Amy Winehouse i que figura com un dels documentals favorits als Oscar 2016; la tècnicament atrevida Mommy, de Xavier Dolan, filmada en format quadrat 1:1 i que s’ha endut el guardó al millor film estranger als Premis César 2015 i el Premi del Jurat al Festival de Cannes 2014 i Mandarinas, de Zaza Urushadze, millor pel·lícula de parla no anglesa als Satellite Awards 2014, són alguns dels títols que s’hi podran veure.

El cicle Cinema VO pretén complementar l’oferta cinematogràfica de la ciutat amb una programació estable de cinema de qualitat. Cinema VO ofereix produccions que no han arribat al nostre territori o que no han tingut distribució suficient, donant així una segona oportunitat als títols, sempre en versió original. Una programació íntimament lligada a les propostes d’autor.

Loreak, nominada a millor pel·lícula als premis Goya 2015, Leviatán, guardonada amb el millor guió a Cannes 2014 o La Sal de la Tierra, de Wim Wenders, millor documental als Premis César 2014, són alguns dels títols que es van poder veure al cicle Cinema VO del passat trimestre.

Trailer de Amy