.

.

TOTS 21

Pla contrapicat de la façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La secció quarta de l’Audiència Provincial jutjarà a partir de dilluns vinent dues persones acusades de tres delictes de robatori amb violència a casa habitada, un delicte de detenció il·legal, un delicte d’extorsió, un delicte de pertinença a grup criminal i un delicte lleu de lesions. Els fets van ocórrer a Tarragona l’any 2019.

Segons el fiscal, els acusats, de comú acord i en companyia d’altres persones no identificades, van accedir de manera fraudulenta a l’habitatge de la víctima i, amb exhibició de ganivets i un matxet, la van intimidar i li van exigir que els fes lliurament de la cocaïna i dels diners que tingués, sota amenaça de mort a la víctima i a la seva família. Els assaltants van abandonar temporalment el domicili de la víctima, excepte un d’ells per a impedir que aquesta abandonés el domicili.

Al cap d’unes hores, van tornar amb les mateixes exigències i al no ser satisfetes van procedir a agredir a la víctima. Com no van aconseguir el seu objectiu, li van exigir que a una hora determinada els fes lliurament d’una quantitat de diners.

Però avançant-se a l’hora indicada, la van fer acudir a un lloc i d’aquí novament al domicili, on novament li van exigir la droga i els diners. Van aconseguir emportar-se part de l’exigit, així com béns de l’habitatge de la víctima.

Malgrat això, els acusats van tornar a aquest domicili de matinada, amb intenció d’apoderar-se de més béns, on van ser sorpresos per la Guàrdia Urbana.

Concorre la circumstància agreujant de reincidència. El fiscal demana 28 anys i 6 mesos de presó per a cada acusat.

Redacció