.

Façana del Palau de Justícia de Tarragona

L’Audiència Provincial ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’advocat de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, investigat en el ‘cas Inipro’, de la regidora Begoña Floria, de l’exregidora Victòria Pelegrín i d’una funcionària de l’Ajuntament de Tarragona d’arxiu de la causa fins que la instrucció que porta el jutge del cas, Joaquín Elias, no conclogui la seva fase d’instrucció, segons ha sabut Tarragona21 de fonts de la investigació.

L’Audiència considera que no disposa de suficient informació per estimar el recurs d’apel·lació de les defenses dels quatre investigats fins que el jutge no determini la fi de la instrucció. Caldra esperar, doncs, per veure com es pronuncia primer el jutge i després l’Audiència, si procedeix. Els investigats han rebut avui la notificació.

L’Audiència també ha recollit la petició d’altres investigats perquè es practiquin noves diligències de prova.

Ballesteros va declarar el passat mes de gener que no va tenir cap coneixement d’il·lícits penals que hagués comès. L’advocat de Ballesteros va presentar l’escrit d’apel·lació al jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, que ho va derivar a l’Audiència.

A part de Ballesteros, Begoña Floria i l’exregidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín també havien demanat la seva desimputació, com una tècnica municipal.

El cas va esclatar en 2014 qua es va acusar l’entorn de l’alcalde d’haver afavorit una empresa, Inipro, en la prestació de serveis socials a immigrants i amb la contractació de treballadors que eren militants socialistes. La CUP es va personar en el cas i el jutge va portar a declarar l’alcalde, les regidores Begoña Floria i Victòria Pelegrín i l’excap del gabinet de l’alcalde, Gustavo Cuadrado, entre d’altres.

La contractació es va fer mitjançant la fórmula de procediment negociat i sense publicitat -correcta per a imports menors a 60.000 euros- però les tres empreses convidades a participar en aquest procés estaven vinculades a Inipro, empresa al seu torn vinculada al PSC. L’Ajuntament va reconèixer que s’havien comès errors, i va situatrel cas en l’àmbit administratiu.

L’alcalde Ballesteros va autoritzar els pagaments en set ocasions, malgrat les advertències d’il·legalitat per aquesta pròrroga irregular, perquè també se li advertia que els treballs estaven fets. Ballesteros va respondre que de no haver permès els pagaments, aleshores sí hagués caigut en un delicte i podria haver estat denunciat per l’empresa per impagament de serveis realitzats.

En total, el jutge investiga catorze persones pels delictes de malversació, tràfic d’influències, prevaricació i alteració de preus en subhastes públiques.

J. Garcia