TOTS 21

L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha reiterat, per mitjà d’un comunicat de premsa fet públic només un dia després del triomf de la moció de censura ue capgira la política local, la seva «voluntat de dialogar per resoldre el conflicte al voltant del procés de licitació de les guinguetes del municipi pels propers quatre anys. L’entitat es troba a l’espera de poder trobar-se amb el nou equip de govern de Cambrils, que ha pres possessió aquest mateix dimarts. Per als professionals del sector, és important poder reunir-se amb el nou alcalde, Oliver Klein, el més aviat possible per tal de poder aturar el procés i reconduir la situació».

La nota recorda que l’Ajuntament del municipi, encara encapçalat per l’alcaldessa Camí Mendoza, va anunciar dilluns que ha acceptat disset de les dinou ofertes que s’han presentat al concurs de licitació de les guinguetes. L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils considera que «obrir les pliques a tan sols unes hores de celebrar-se un ple on es sotmet a votació un possible canvi de govern demostra, un cop més, la improvisació i les males formes que s’han repetit al llarg de tot el procés de licitació dels xiringuitos». Des de l’entitat s’espera que el nou govern de Klein “estigui obert al diàleg per arribar a una solució consensuada entre les dues parts i que suposi també el millor per Cambrils i la seva oferta turística i gastronòmica”.

Per altra banda, l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils no descarta per ara «cap acció legal contra un procés de licitació que considera hermètic i il·legal». De fet, considera que el fet que cada licitador pogués presentar-se a tres lots sense cap garantia inicial pot fer augmentar el nombre de lots declarats deserts, perquè “les empreses podrien retirar algunes propostes i agafar només aquelles guinguetes que els resultin més rendibles”, conclou el comunicat.

Redacció