.

.

TOTS 21

Ricomà i Aguilar-Cunill, el dia que segellaren l’acord.

L’assemblea de la secció d’ERC de Tarragona ha acordat aquest vespre incorporar ‘tots els partits que compartim el mateix anhel transformador: ERC, En Comú-Podem, Junts per Tarragona i la CUP’ al govern municipal, ja que és ‘la millor fórmula de govern’, mentre augura que ‘els pròxims dies seran determinants ‘.

ERC ha mostrat la seva ‘sorpresa’ quan un cop passades les eleccions del 14-F ‘se’ns diu que des dels òrgans nacionals d’En Comú-Podem es veta’ l’acord amb Junts per Tarragona -amb qui hi ha un acord de govern mot avançat- ‘per raons que no tenen res a veure amb la dinàmica política de la ciutat, mentre que aquí sempre es prioritza el benefici per la ciutat, posant Tarragona en el centre de les decisions que es prenen’.

ERC afirma en un comunicat que al llarg d’aquests dos anys, ‘s’han produït reunions’ per ampliar el govern, reunions ‘en les que han participat els respectius grups municipals i executives’ d’ERC i els Comuns i Podem, tenint com a conseqüència ‘la proposta a Junts per Tarragona d’incorporar-se al govern, arribant fins i tot a un acord primer de repartiment de responsabilitats. Aquest acord, a sol·licitud del grup d’En Comú-Podem havia d’executar-se després de les eleccions del 14F per tal de no interferir en la campanya’.

Al llarg dels gairebé dos anys de mandat, ‘els grups municipals d’ERC i En Comú-Podem, i les respectives executives, hem constatat que l’ambició d’aquesta transformació es veuria facilitada per l’ampliació de govern amb altres grups que participessin de la voluntat de canvi i compartíssim els principis generals de l’acord de govern entre els nostres grups municipals’, subratlla ERC.

No obstat això, la secció local d’ERC ‘valora molt positivament, sobretot des de la lleialtat mútua, l’experiència de govern de canvi amb En Comú Podem’.

Justament, Comuns i Podem es reuniran aquest dimarts amb l’ampliació del govern de Tarragona sobre la taula, com ha avançat Tots21.

Redacció