.

.

TOTS 21

La pel·lícula es projectarà a la sala Fortuny fins al 27 de febrer com una videoinstal·lació. Foto: Centre de Lectura 

El Centre de Lectura inaugura divendres 14 de gener, a les 19.30, ‘Esta puerta, esta ventana’, una obra audiovisual de l’artista i cineasta Alex Reynolds. La pel·lícula, que es projectarà a la sala Fortuny fins al 27 de febrer com una videoinstal·lació, se situa entre el retrat i la interpretació sonora, amb l’ús del so i el ritme per envair, connectar i alterar conscientment el cos. La protagonitzen Alma Söderberg i Nilo Gallego.

El treball de l’artista i cineasta Alex Reynolds (Bilbao, 1978) explora les nostres relacions i afectes tal com apareixen encarnats en el llenguatge cinematogràfic. La seva obra opera a través de diferents registres i formats, centrada en la imatge en moviment i la performance, però també treballant la instal·lació, el text i la fotografia. La pràctica de Reynolds, profundament afectiva mentre es nodreix del llegat del cinema experimental i conceptual, genera reflexions sobre la intimitat, la mirada i la comunicació, convidant el públic a qüestionar de manera activa el seu rol com a espectador.

Alex Reynolds va estudiar Belles Arts al Central Saint Martins College of Art and Design (Londres) i al Chelsea College of Art and Design (Londres). Va ser becada per l’Akademie Schloss Solitude (2013), la Fundación Botín (2016) i la Fundació «la Caixa» (2020). Ha estat nominada als premis ACCA (2021) i rebut el Premi de videocreació de Loop/Ars Santa Mònica/XAV (2021). Actualment és professora convidada a la KASK de Gant i integrant del grup de recerca Social Acoustics/Communities in Movement.

La seva obra ha estat exposada a diversos centres i institucions com el Guggenheim Bilbao, Index Foundation (Estocolm), Hollybush Gardens (Londres), Centre d’Art la Panera (Lleida), FRAC Lorraine (Metz), Museum M (Lovaina), Galeria Marta Cervera (Madrid), Tabakalera (Donostia/Sant Sebastià), Galeria Estrany de la Mota (Barcelona), CA2M (Madrid), Syndicate (Colònia), Bonniers Konsthall (Estocolm) i la Fundació Joan Miró (Barcelona). Les seves pel·lícules s’han projectat a cinemes i festivals com BFI London Film Festival, FIDMarseille, Rencontres Internationales i Documenta Madrid.

Redacció