.

L’alcalde, Eloi Calbet, dirigint-se al públic. Foto: Tarragona21

L’arranjament de la zona al voltant del CAP ha resultat la proposta guanyadora de la primera edició dels pressupostos participatius que ha endegat l’Ajuntament del Morell. L’obra, pressupostada en 50.000 euros -el topall màxim d’inversió per als pressupostos participatius-, s’executarà enguany. El pressupost municipal d’inversions sol rondar els 300.000 euros.

Es tracta d’ubicar-hi més il.luminació a la zona verda, amb gespa i arbrat de manera que sigui una zona segura i agradable a qualsevol hora del dia.

Ha guanyat aquesta proposta, però ho ha fet per només un vot de diferència, 221 a 220. La segona de les set seleccionades ha estat l’eliminació de barreres arquitectòniques en 25 punts de la localitat, projecte valorat en 30.000 euros. Donat que el resultat ha estat tan ajustat, l’alcalde, Eloi Calbet, ha anunciat que s’executarà part d’aquest segon projecte.

L’Ajuntamet ha presentat aquesta tarda els resultats del primer procés de votacions popular, en el qual hi ha pres part un 10% del cens, ciutadans majors de 16 anys, el que suposa que El Morell s’ha situat dos punts per sobre de la mitjana catalana de processos participatius de l’any 2018 -darrera dada disponible-, que és del vuit per cent. Suposa ‘un motiu de satisfacció’ la xifra, ha destacat Calbet. ‘El resultat ens encoratja a seguir amb propostes d’aquestes característiques’, és a dir, basant-se en la participació ciutadana.

Han quedat també descartades les propostes de fer un itinerari segur fins al tanatori, crear un kiss & ride a l’escola, actualitzar la senyalització vertical, crear aparcabicis als equipaments municipals i l’arranjament de la plaça de la Fàbrica.

L’any vinent, la segona edició partirà ja des de la població, que serà la que formularà les propostes. En aquesta edició, donat el poc temps de què es disposava, l’Ajuntament és qui ha formulat les propostes, que s’han pogut votar presencialment o on line -ha guanyat per poc el vot on line- i durant uns dies de fira es va treure una urna al carrer per poder votar, fet que provocà un increment dels participants.

‘L’exercici de votar per primer cop era important, fixava una radiografia de les prioritats de la població’, ha destacat l’alcalde. El treball ha estat elaborat per l’empresa reusenca de sonjeos i treballs de camp Ceres. Els resultats seran publicats al web de l’Ajuntament, junt a tot el procés participatiu.

J. Garcia