TOTS 21

#BaltasarDeVeritat

«Un Baltasar de veritat» és una iniciativa del col·lectiu Casa nostra, casa vostra que es va iniciar l’any 2018 amb la finalitat que tots els nens i nenes de Catalunya rebin el rei negre auténtic.

La regidora delegada de l’àrea, Pili Romero Gracia, palesa que ja fa anys que a Creixell cada any ‘procurem tenir un Rei Negre autèntic a la Cavalcada de SSMM Els Reis Mags de l’Orient’. Amb aquesta adhesió a la campanya, Creixell el proper 5 de gener de 2020 tornarà a comptar amb un Baltasar de veritat.

A Creixell hi ha la tradició des de fa més de 30 anys que un cop s’acaba la Cavalcada, els Reis Mags van a repartir els regals per les cases dels nens i nenes de la vila. Molts d’ells, en les seves peticions, demanen que a casa seva hi vagi el Rei Negre. Els nens i nenes es queden meravellats quan veuen que el Reis Mags entren a casa seva amb els patges que els ajuden i els regals. I es queden bocabadats especialment amb el Rei Negre.

L’any passat, 3 de cada 4 capitals de comarca ja van tenir #BaltasarDeVeritat. A Creixell ja fa molts anys que gairebé sempre han tingut un Rei Negre de veritat. Però en moltes cavalcades encara hi ha betum. Des de Creixell ajuden el rei Baltasar a arribar a tots els racons de Catalunya, i així fer una festa més participativa, inclusiva i intercultural.