.

La regidora i portaveu de la CUP Laia Estrada

La CUP de Tarragona ha reivindicat aquest matí en una roda de premsa davant l’Ajuntament la seva defensa per les condicions laborals dels treballadors i treballadores que presten serveis a la institució, tant de forma directa com indirecta. La formació sempre ha defensat i s’ha solidaritzat amb les lluites dels diversos col·lectius que han fet pública la seva lluita pels drets laborals i, des que té representació al consistori, ha acompanyat els treballadors i treballadores en les seves reivindicacions. En el seu programa polític porten una sèrie de propostes encaminades a millorar les condicions laborals d’aquest col·lectiu.

La cap de llista Laia Estrada ha parlat, en primer lloc, de les propostes que fan referència a la plantilla de l’Ajuntament. “La CUP entenem que s’ha d’incrementar el personal que tenim en aquest Ajuntament, ja que absolutament totes les àrees estan saturades per la càrrega de feina, i així assegurem que es presta un millor servei als tarragonins i tarragonines”, ha assegurat l’alcaldable. Ha afirmat que “cal corregir les desigualtats que existeixen en relació a la qualificació de les treballadores públiques en relació a les funcions i el sou que perceben” i ha recordat que “fins que no va entrar la CUP en aquest Ajuntament no es va parlar de la necessitat d’una Relació de Llocs de Treball, és molt greu que fins aquest darrer mandat no n’hi hagués cap”. Estrada també ha parlat de la necessitat de readmetre “totes aquelles treballadores que han estat acomiadades, com per exemple les del MHT”.

Per altra banda, la CUP també aposta per “igualar les condicions laborals de les treballadores d’aquells serveis que s’han pogut internalitzar en relació a les que ja treballaven de forma directa per l’Ajuntament, com és el cas de les treballadores de les escoles bressol”. Pel que fa a les empreses municipals de la ciutat, “necessitem incorporar les millores fruit de les negociacions col·lectives” ha assegurat Estrada, posant per exemple les reivindicacions de la plantilla de l’EMT. La cupaire ha mencionat també una demanda que la formació ha repetit reiteradament durant la darrera legislatura, que és que els treballadors i treballadores tinguin representació als Consells d’Administració de les empreses “perquè són elles qui estan desenvolupant la tasca dia a dia”.

Pel que fa als treballadors i treballadores que presten serveis a l’Ajuntament de forma indirecta, és a dir, a través dels contractes externs, la regidora en funcions ha reivindicat l’aposta de la CUP per la internalització de tots els serveis. “L’exemple del contracte de la brossa l’hem posat recurrentment, però també parlem del contracte de manteniment de Parcs i Jardins o les feines de cures” ha afirmat Estrada, manifestant també que la CUP vol “municipalitzar aquests serveis i subrogar els treballadors i treballadores”. La formació també contempla que, mentre la gestió directa no es faci efectiva, “cal garantir unes condicions laborals dignes com en el cas de les treballadores de la neteja de les escoles públiques, que actualment són fixes discontínues i això s’hauria de corregir ara que s’està licitant el nou contracte, o per exemple els casos de contractes externs amb condicions de precarietat absoluta com el de les taquilleres dels teatres municipals”.

Eva Miguel, la número 2 de la llista de la CUP per les municipals, ha explicat la proposta d’incorporar clàusules socials “fins que no aconseguim les internalitzacions de tots els serveis que presta l’Ajuntament”. El programa polític de la CUP inclou una sèrie de mesures en aquesta línia, com és la d’incorporar clàusules per valorar positivament i a l’alça temes de caràcter social com la contractació de persones aturades de llarga durada i amb dificultats d’accedir a l’ocupació per diversitat funcional, clàusules per l’equiparació salarial entre homes i dones o la disminució de les diferències salarials entre alts càrrecs i la resta de treballadors i treballadores, clàusules pel foment de la contractació indefinida per davant de la temporalitat o per valorar les mesures de conciliació de la vida familiar i laboral implantades a l’empresa. També preveu la incorporació de paràmetres objectius a apreciar de forma negativa, com per exemple la indicació d’un preu inferior als costos salarials mínims per categoria professsional.

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */