.

.

TOTS 21

El preu màxim per estacionar durant un dia sencer serà de 8 euros i es farà un descompte del 10% en els abonaments anuals de 24 hores al dia, 12 hores al dia i dies laborables. Foto: Ajuntament

L’aparcament soterrat de la plaça de l’Ajuntament de Cambrils ha baixat les tarifes per compensar el dèficit d’aparcament que provocaran les obres de remodelació de la Rambla Jaume I.

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha tancat un acord amb l’empresa concessionària, Iridium, per poder oferir descomptes en els diferents abonaments, reduir el preu màxim per dia, i instal·lar nova senyalització per indicar la ubicació de l’aparcament des de les diferents entrades al municipi.

Per altra banda, el Departament d’Obra Pública preveu obrir una passera des de la plaça de l’Ajuntament fins a les places de Francesc Macià i Lluís Companys, que escurçarà la distància a peu entre el centre direccional i la zona turística i comercial del port.

Els nous preus  

El preu màxim per estacionar durant un dia sencer serà de 8 euros i es farà un descompte del 10% en els abonaments anuals de 24 hores al dia, 12 hores al dia i dies laborables. A més, es crearà un nou abonament de cap de setmana des de les 15 hores del divendres fins a les 7 hores del dilluns per un preu de 15 euros.

L’aparcament de la plaça de l’Ajuntament, que va obrir portes l’abril del 2012, té dues plantes i una capacitat total per 301 vehicles. L’entrada s’ubica davant de l’Hospital Lleuger i la sortida és a l’altra banda de la plaça, al costat de l’Institut Cambrils.

Altres actuacions 

Seguint la línia del pàrquing concessionat de la plaça de l’Ajuntament, altres aparcaments privats ubicats a la zona turística i comercial estan treballant per registrar noves tarifes a la baixa i properament anunciaran les seves ofertes.

Paral·lelament, l’Ajuntament està estudiant l’ampliació de les places d’aparcament en zones properes i la creació d’aparcaments dissuassoris, que s’implementaran de manera progressiva segons les necessitats que sorgeixin durant les obres.

Entre aquestes mesures, es preveu la reordenació i ampliació de les places de l’Aldi del vial del Cavet i del camí de la Creu; la creació de noves places al voltant del Teatre Auditori i la reorganització de l’espai per guanyar places d’aparcament als carrers Tramuntana i Mestral.

A més, s’activarà la zona blava l’aparcament del Parc del Pescador i del Regueral per augmentar la rotació de vehicles i conseqüentment l’oferta d’aparcament de proximitat i s’està estudiant la possibilitat de crear noves zones tarifades en alguns carrers propers del barri del port per poder disposar d’alternatives suficients per cobrir les necessitats dels serveis públics, els comerços i l’hoteleria. Les places d’aparcament de motos i de persones amb mobilitat reduïda del la Rambla Jaume I es reubicaran en espais propers.

Redacció