TOTS 21

El pròxim dimecres 6 de febrer, a les 19 h, a la Sala d’Actes de l’Antiga Audiència (plaça del Pallol, 3), tindrà lloc l’acte 1939: LA RETIRADA. DOCUMENTS AUDIOVISUALS I LITERARIS, amb motiu de la commemoració dels 80 anys del final de la guerra civil a Tarragona i l’inici de l’exili republicà.

L’acte serà conduït per l’escriptor i expert en el tema Antoni Cisteró. Durant la sessió es projectaran fragments d’alguns documentals de l’època i es llegiran uns fragments de textos de diferents autors. Llegiran els textos Ramon Fontboté, Mònica Galera, Emi Guasch i David Cañete. L’acte ha estat organitzat per la Casa de les Lletres i l’Escola de Lletres.

  • Podeu visionar un tastet de les imatges que es veuran durant el passi dels documents audiovisuals comentats en quest enllaç:

https://www.tarragona.cat/cultura/lletres/que-fem/agenda/2019/1939-la-retirada.-documents-audiovisuals-i-literaris

1939: LA RETIRADA. DOCUMENTS AUDIOVISUALS I LITERARIS

Aquest acte constitueix un recordatori dels fets que commemorem, conduït per Antoni Cisteró, mitjançant recursos audiovisuals i literaris.
Els documents audiovisuals projectats seran fragments de:- Catalunya màrtir, una producció de Laia Films, dirigida per J. Marsillach el 1938.
– Noticiario español, núm. 13, amb direcció política de Dionisio Ridruejo, de 1939.
– L’éxode d’un peuple, dirigit per Louis Llech i Louis Isambert i produït pel Club des Cinéastes Amateurs du Roussillon, de 1939.
– Argelès. Muntatge fotogràfic, amb la veu d’Ovidi Montllor (Corrandes de l’exili, de Pere Quart).

Els textos que es llegiran seran fragments d’obres dels escriptors Xavier Benguerel, Clementina Arderiu, Domènec Guansé, A. Bladé Desumvila, Pere Calders, A. Rovira i Virgili i Lluís Ferran de Pol, com també d’Otília Castellví (modista de Gràcia), Albert Sarraut (ministre d’interior francès) i José M. Fontana (dirigent franquista reusenc).