TOTS 21

Imatge d’una de les competicions d’atletisme dels Jocs Mediterranis a l’Estadi Natalia Rodríguez. Foto: Tarragona21

El famós i tan debatut llegat dels Jocs Mediterranis comença a donar fruits. Per primera vegada, Tarragona rebrà en uns pocs mesos de diferència vuit campionats d’alt nivell, quatre de Catalunya i quatre d’Espanya. Serà a les instal·lacions de l’Anella Mediterrània, seus dels Jocs l’estiu passat. El fet que siguin equipaments homologats per a celebrar grans competicions permet una oferta abans inexistent al territori.

Fonts de la Regidoria d’Esports han subratllat a Tarragona21 que és el primer cop que la ciutat reunirà en tan poc temps tantes competicions d’alt nivell reunides en unes setmanes.

Avui mateix, el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, anunciava la celebració de dos campionats d’Espanya de Natació a la piscina olímpica Sylvia Fontana, de Màsters d’estiu i l’Aleví d’estiu. Serà de l’1 al 21 de juliol sumant ambdues competicions.

Campionat de Catalunya absolut de Waterpolo

Paral·lelament, la piscina olímpica serà seu de tres Campionats de Catalunya de natació també a l’estiu: Màsters, Infantil i Copa Catalana de Waterpolo absolut. Aquesta darrera competició és tot un esdeveniment esportiu, i comptarà amb bona part dels millors waterpolistes del món, que militen als equips catalans. Les tres competicions se celebraran entre principis de juny i la primera setmana de setembre.

Però a més a més, la ciutat serà durant dues setmanes del mes de juny l’epicentre del tennis taula amb els Campionats d’Espanya en totes les seves categories. En concret el Palau d’Esports Catalunya acollira el certamen reunint a 1.500 esportistes. Mai s’havia fet en aquest model de la celebració de l’estatal dues setmanes, des de la categoria absoluta a la més petita. Serà del 15 al 30 de juny.

La celebració dels Jocs del Mediterrani van servir per a què la Federació Espanyola firmés un acord amb la Generalitat, amb la qual cosa se celebraran els campionats de totes les edats.

D’altra banda, l’Estadi d’Atletisme Natalia Rodríguez acollirà, també a l’estiu, dues cites d’alt nivell. Els dies 29 i 30 de juny Tarragona serà l’escenari del Campionat d’Espanya sub23, mentre que el 14 de juliol tindrà lloc el Campionat de Catalunya absolut.

Aquest serà el quart cop que les instal·lacions de l’Anella acolliran la competició estatal, després de les edicions de 1987, 1993 i 2015. Pel que fa al Campionat de Catalunya, serà la segona vegada que es disputarà a Tarragona, després de l’edició de 1991. Totes elles es feien a Campclar, estadi remodelat a fons per als Jocs Mediterranis de l’estiu passat. Cal remuntar-se a 1926 per veure el precedent anterior.

Jaume Garcia