.

.

TOTS 21

La vuitena edició de la Marató de Tarragona, que amb el patrocini de SB Hotels se celebrarà el proper 28 de gener i per a la qual ja hi ha 1.200 inscrits, tindrà com a principal escenari l’Anella Mediterrània. Els quatre recorreguts de la cita (5, 10, 30 i els 42 quilòmetres de la prova reina de l’atletisme) tindran sortida i arribada en aquest espai destinat a tenir el màxim protagonisme simbòlic als Jocs mediterranis d’enguany, segons s’ha anunciat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació. Els diferents circuits portaran la prova per la zona marítima, el barri de Camp Clar i fins i tot la Rambla Nova. El cost total serà de 80.000 euros, i els ingressos directes previstos estan al voltant dels 200.000 euros.

A banda del campió d’Espanya Pedro Nimo, que va ser el guanyador de la passada edició, també hi seran presents la tarragonina Mireia Sosa, Albert Moreno, l’exciclista subcampió del Tour de França Joseba Beloki, i Camilo Santiago.

Elisa Vedrina, regidora d’Esports, ha volgut destacar que els participants podran fer ús de les instal·lacions del recentment remodelat estadi d’atletisme de Camp Clar. Per la seva banda, el director tècnic de la prova, Juanan Fernández, afirmava que “ara sí disposem a Tarragona d’unes instal·lacions per poder acollir 1.600 cotxes a l’aparcament gran”.

Tanmateix, Fernández ha advertit que calen suports per garantir la seva supervivència de la prova. “Es tanca un cercle”, assenyalava en referència a que el compromís arribava fins a la celebració dels Jocs Mediterranis, i reclamava que “la ciutat cregui en la Marató. Això és una empresa privada i el que no farem és arriscar-nos més anys a perdre diners”, assegurava. Una crida per aconseguir major implicació de patrocinis privats com públics, aixó com d’administracions com la Generalitat i la Diputació. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut deixar clar en aquest sentit que “la col·laboració hi serà segur. La reforçarem des de tots els àmbits”.