.

El Nàstic no només s’ha imposat aquest dissabte el Betis Deportivo per 2-0, sinó que durant unes hores serà líder en solitari de la 1 RFEF gràcies a haver convertit el Nou Estadi en un camp de mines per als rivals. Amb set punts en tres partits i amb les dues victòries a casa davant dos filials d’equips de Primera Divisió, els 5.127 aficionats que s’han apropat al camp han celebrat Santa Tecla per anticipat, amb l’Amparito Roca acompanyant per megafonia els gols d’Edgar i Bonilla. Els dos han entrat a la segona meitat i han acabat desestressant un encontre travat i que apuntava a pedregada d’estiu. El següent compromís dels granes és diumenge vinent (12:00 hores) al camp del Real Madrid-Castilla, amb una Tarragona que ja estarà de festa grossa i en una visita que pot fer de l’Amparito la banda sonora de la categoria.

La primera meitat ha començat elèctrica. El 4-4-2 inalterable de Raül Agné té grans aliats quan tot va rodó al doble pivot, Pedro del Campo (amb el recanvi d’un Bonilla sempre a punt) i Ribelles (a qui penalitzen algunes errades compromeses), una garantia a la banda esquerra amb un Joan Oriol de luxe salvant situacions límits, un Fullana que puja i baixa sense descans i un Robert Simon capaç d’entendre’s fins i tot amb un pal d’escombra. També Pol Domingo, protagonista de les dues primeres ocasions del partit amb sengles arribades consecutives que han acabat en no res, però han aixecat la moral de la graderia.

Els visitants han posat a prova la defensa tarragonina al minut 12 en un contracop que no ha agafat ningú per sorpresa perquè els mecanismes de replegament ràpid de l’equip funcionen. Dos minuts més tard, però, el Betis provocava esglais. Una pèrdua de Pedro del Campo era rematada amb perill per Raúl García. S’entrava en una fase sense dominador clar, fins que a la mitja hora el Nàstic anava imposant ja criteris tàctics. Una passada de Pedro Martín a Simon, que amb poc angle i escorat feia una passada de la mort sense ningú per rematar-la, donava pas 60 segons més tard a una nova combinació entre els mateixos protagonistes. En aquest cas, la decisió de l’àrbitre de no xiular el que semblava una clara falta dels dos defenses bètics sobre Simon a la frontal de l’àrea aixecaven les ires dels aficionats locals. Un llançament de Fullana amb intenció, encara que hauria d’haver-se convertit en passada a l’interior cap a un Pedro Martín sol, i un error de Ribelles solucionat per Oriol i Quintanilla feien caure el teló d’una obra inacabada.

Tanmateix, els primers 45 minuts també han servit per mostrar mancances. La parella d’atac titular, Pedro Martín i Pablo Álvarez, no han ensenyat les dents en cap moment. Potser perquè són tan similars en el seu joc que no sumen. Agné ha tirat pel dret als 10 minuts de la represa i els ha canviat per donar entrada Fran Carbia i Edgard Hernández. Els dos connecten amb major facilitat perquè no es molesten ocupant els mateixos espais. La decisió arribava quan el partit necessitava a crits ser sacsejat. Una mà miraculosa de Manu García al minut 53, a xut de Raúl García, portava dubtes a l’equip. Enmig de la boira, una penetració de Robert Simon per la banda dreta ha acabat amb una centrada feta a mida d’Edgard. El seu remat a gol ha portat l’alegria a la graderia, si bé l’aclamació popular se l’ha emportat Bonilla. Lesionat a la pretemporada i amb ganes de recuperar titularitats perdudes, la seva entrada el camp ha servit per portar la tranquil·litat al cos grana al minut 77 aprofitant una jugada individual d’Edgar. I amb l’Amparito Roca cantada a pulmó com si fos el ‘You will never walk alone’, fins i tot Pol Ballesteros ha estat a prop de culminar els seus tres minuts damunt del terreny de joc amb un gol dels que treuen fum a les xarxes socials aprofitant que el porter rival estava avançat.

Alineacions

Nàstic: Manu García; Pol Domingo; Quintanilla; Aythami; Joan Oriol; Pedro Del Campo (Bonilla, minut 70); Ribelles (Jannick Buyla, descans): Robert Simon (Pol Ballesteros, minut 88); Fullana; Pedro Martín (Fran Carbia, minut 55); Pablo Fernández (Edgar Hernández, minut 55).

Banqueta: Gonzi; Venetikidis; Bonilla; Trilles; Carbia; Pol Ballesteros; Edgard; Pol Prats; Nil; Jannick Buyla; Karim; Óscar Sanz.

Betis Deportivo: Rebollo; Fran Delgado, Simón Lecea, Luis Martínez, José Calderón (Baró, minut 69); Raül Tavares (Sibo, minut 82), Marchena (Manu Morillo, minut 69), Fekir, Lara, Baena (Ortiz, minut 75); Raúl García (Moha Mizzian, minut 69).

Banqueta: Marc Vidal, Sierra, Alex, Marc Baró, Sibo, Gonzalo, Ortiz, Manu Morillo, Moha Mizzian.

Gol: 1-0, Edgard Hernández (minut 59); 2-0, Bonilla, (minut 77)

Targetes grogues: Simón Lecea (minut 5); Ribelles (minut 42); Fullana (minut 63); Pedro del Campo (minut 65); Aythami (minut 74); Luis Martínez (minut 76); Bonilla (81).