.

D'esquerra a dreta. Rosa Comas (Àrea de Cultura de l'Ajuntament), Ruben Perdomo (Autor del Projecte), Begoña Floria (Tinent d'Alcalde de Cultura) i Lluís Balart (Director Museu d'Història)

D’esquerra a dreta. Rosa Comas (Àrea de Cultura de l’Ajuntament), Ruben Perdomo (Autor del Projecte), Begoña Floria (Tinent d’Alcalde de Cultura) i Lluís Balart (Director Museu d’Història) Foto:Tarragona21

Un passeig per l’Amfiteatre amb una càmera a la mà i mirant tots els racons de l’escena amb uns ulls nous.

Ensenyar els diferents Estrats sense renunciar a mostrar les imatges més diàries d’un espai Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Explicar l’Amfiteatre des d’una història pròpia i intentant unir art amb patrimoni.

Ruben Perdomo, fotògraf i vídeo realitzador, vol aconseguir expressar aquelles emocions que ha explicat l’Amfiteatre en els seus més de dos mil anys d’ençà que la dinastia Flàvia va decidir construir una edificació que ha patit una transformació important durant els anys. Art romà, paleocristià i romànic es barregen en un espai especial que mira al mar i on Perdomo contrasta el color i el blanc i negre per aconseguir donar l’efecte del pas del temps.

El projecte s’inclou a la iniciativa que des de l’Ajuntament de Tarragona pretén portar els monuments del patrimoni a la xarxa i als dispositius mòbils.

Els formats seran audiovisuals amb una peça central acompanyada de galeries fotogràfiques on es podrà veure la construcció de l’obra de Ruben Perdomo i que s’anirà penjant a Instagram.

Pep Escoda, Marta Richarson i Abelardo Castellet ja han fet intervencions d’aquest tipus, cadascú amb el seu estil propi, al Circ Romà i al Fòrum de la Colònia.

La iniciativa del “Batec del temps” que és on s’emmarcarà l’obra de Ruben Perdomo, és un projecte 3.0 coordinat per les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona i el Museu d’Història. El treball veurà la llum el mes de maig.

Quim P. Casadesús

/* JS para menú plegable móvil Divi */