.

Imatge de la pesentació de la companyia. Foto: Albert Rué

Els dies 13, 14 i 15 de maig seran el tret de sortida per a la jove companyia teatral, laMare, que debuta per primera vegada davant del públic a la Sala Trono. Presenten ‘Swimming pool’, una obra de Juli Disla, dramaturg valencià, escrita el 2000, però segons els membres de la companyia continua sent vigent. El text teatral té nombroses nominacions i premis entre els quals destaca la nominació al premi Millor Autor en Català del Premi Max de les Arts Escèniques (2005). També és una primera vegada per la mateixa peça teatral, ja que anteriorment no s’ha representat en cap escenari català.

‘Swimming pool’ és una reflexió del concepte de família i com aquests cercles afecten a tots els integrants amb la forma de relacionar-se amb l’entorn i altres persones. Els personatges de l’obra arriben a un punt de la seva jove maduresa que són conscients d’aquesta herència familiar i intenten canviar-la. Des de la companyia, animen al públic tarragoní a venir dos cops a veure-la, ja que presenten dues versions de ‘Swimming pool’ jugant amb els rols de gènere i les identitats sexuals i conviden a reflexionar sobre com els mateixos conflictes afectes de diferents formes segons aquestes canvien. El divendres i diumenge es podrà veure la versió primera i el dissabte serà el torn de la segona versió.

La mateixa setmana que l’Institut Català de les Empreses Culturals ha publicat el pla de sostenibilitat ambiental per als sectors culturals, la companyia laMare ha realitzat aquesta producció amb una mirada sostenible a escala mediambiental seguint la Guia de Sostenibilitat creada per Mireia Giràldez amb el suport de la Beca Pensament i Cultura 2021 de la Generalitat de Catalunya.

Redacció