.

La presidenta del Patronat de Turisme, Immaculada Rodríguez, i el director de la serie i de l’empresa tarragonina Digivision, José Antonio Muñiz. Foto Mauri (Ajuntament de Tarragona)

El naixement i consolidació d’una indústria audiovisual amb denominació d’origen Tarragona, que reforci la imatge de la ciutat aprofitant-ne els seus recursos, està donant passes endavant gràcies a la col·laboració d’empreses que arrisquen i patrocinis públics que hi aposten. Un dels millors exemples d’aquestes imprescindibles aliances estratègiques és el que lliga la productora Digivision amb el Patronat de Turisme de la ciutat. L’èxit de la sèrie documental Enginyeria Romana, emesa per TVE 2 amb xifres que insòlitament van superar les de la Sexta i Cuatro i en la qual Tarraco era pràcticament la protagonista del primer dels dos capítols, n’ha permès la gravació de dos més garantint així el salt al mercat internacional. “El fet de tenir un mínim de quatre capítols és la condició per poder comercialitzar la sèrie a televisions de tot el món”, explicaven tant la presidenta del Patronat, Immaculada Rodríguez, com el director de la nissaga i de l’empresa, José Antonio Muñiz. Les negociacions estan obertes per a l’emissió futura del conjunt de la sèrie a França, Portugal, Itàlia, Estats Units, Austràlia i Japó. “No cal imaginar-se el que costaria contractar vints minuts de promoció de Tarragona en aquests canals”, comentava Muñiz.

La presència de Tarraco torna a ser rellevant en el capítol d’aquest nou relat referent a la construcció romana d’aqueductes, on el Pont del Diable comparteix minutatge amb els de Segòvia, Lió i Arlès entre altres. Tots aquells tarragonins que ho vulguin podran visionar-lo en pre-estrena el pròxim 18 de desembre al Teatre Tarragona a partir de les 20.30 hores, prèvia recollida d’invitació a les oficines de turisme instal·lades a la Rambla Nova i al carrer Major a partir del dia 10.

“Producte innovador i de qualitat”

Rodríguez, ha explicat que “des del Patronat reprenem i impulsem un projecte ambiciós i capdavanter en la utilització de les noves tecnologies per donar a conèixer Tarragona a tot el món”. “Ens satisfà especialment –ha afegit– donar suport a una empresa del territori i comptar amb recursos científics i de recreació de la ciutat en la creació d’un producte innovador i de gran qualitat, que ha tingut un enorme impacte mediàtic i que espera una gran difusió a través de la distribució a diferents canals internacionals”. “Mitjançant aquest suport –ha conclòs– no només aconseguim una gran promoció de la ciutat a nivell mundial, sinó també disposar d’uns materials didàctics i promocionals d’excel·lència que poden ser utilitzats en diferents acccions promocionals de Tarragona i a diversos projectes museístics, ja que l’acord amb Digivision inclou els drets d’ús d’aquests materials”.

Per la seva banda,  Muñiz ha explicat que els nous capítols es presenten després de dos anys de treball intens, fet que dona una idea de l’esforç i la complexitat de la producció. Muñiz ha volgut recordar que els episodis ja emesos han estat premiats a diferents certamens, entre ells al festival de TV i Cinema de Nova York. Alhora ha acabat agraint la contribució del Patronat Municipal de Turisme, gràcies a la qual “una empresa local està aconseguint liderar mercats internacionals amb les seves produccions i posicionar-se com una de les millors empreses a nivell mundial en generació de continguts digitals i tecnològics”.

Xifres rècord d’audiència

Els dos primers capítols d’’Enginyeria Romana’ es van emetre, després de la preestrena a Tarragona, el 24 d’octubre de 2015 a La 2 de TVE, amb unes  xifres d’audiència espectaculars per a la cadena: 537.000 espectadors i un 4,5% del share en el cas del primer documental, i en el segon, 729.000 espectadors i un 6,6% del share. A Internet, la pàgina oficial de LAB RTVE dedicada a la sèrie, http://lab.rtve.es/ingenieria-romana, va registrar durant la primera setmana més de 183.000 pàgines vistes i 70.760 usuaris, mentre que a xarxes socials el hashtag #IngenieríaRomana va ser TT durant el dia de l’estrena. La web de Lab RTVE té actualment disponibles vídeos de 360º que recreen amb realitat augmentada i virtual quatre escenaris de Tàrraco: el Circ, l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Recinte de Culte.

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */