TOTS 21

Xavi Puig, durant la roda de premsa d’aquest migdia. Foto: ERC

La votació en contra de PSC, Junts Per Tarragona i Ciutadans (el PP ha optat per l’abstenció) durant la comissió municipal de Territori a la via de solució consensuada entre la Generalitat i el govern format per ERC i En Comú-Podem per acabar amb el problema jurídic generat per la cessió del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània ha escalfat fins a la suor extrema la temperatura política a la ciutat. L’evidència de la pèrdua de majoria en una votació no definitiva però molt orientativa i la possibilitat que, en cas de portar-se el plenari extraordinari d’aquest juliol com estava previst, l’acord entre consistori i Generalitat acabi sent tombat, ha provocat la reacció immediata del portaveu del govern, el republicà Xavi Puig, convocant una roda de premsa poc després de la finalització de la reunió.

Puig ha carregat amb duresa contra socialistes i exconvergents. «Des del govern presentàvem una proposta per desencallar d’una vegada per totes la transmissió del Palau d’Esports i puguès ser gestionat des del municipi en benefici dels ciutadans i de les entitats esportives de Tarragona». El portaveu ha afegit que «després de molt de temps havíem aconseguit desencallar-ho. Hem comptat amb el suport d’En Comú-Podem i de la CUP. Però el posicionament de Junts i PSC ens ha tombat» l’acord al qual havien arribat govern municipal i Generalitat.

La votació és «incomprensible», segons Puig, perquè el rebuig «l’acabaran pagant els clubs esportius de la ciutat. Mentre es buscava la sortida jurídica al tema de la titularitat, l’acord permet «una gestió cent per cent pública i a càrrec de l’Ajuntament. No entenem que es guanya encallant el que ja estava desencallat». A l’hora de repartir culpes, el republicà ha recordat que el PSC «va ser absolutament incapaç de gestionar correctament la situació jurídica del Pavelló perquè no ens trobéssim en aquesta situació. Si ells no van saber arreglar el problema, que ens ho deixin fer nosaltres».

I pel que fa a Junts per Tarragona, «ens sorprèn que busquin el bloqueig per fer partidisme de curta volada. Aquest no és un tema important pel govern, sinó per a la ciutat». De fet, Puig ha deixat anar que Esports de la Generalitat recau dins del partit de Dídac Nadal i no entén, per aquesta raó, «la falta de confiança» amb l’executiu català. «Està fora de lloc. Entre altres coses perquè si tenim el Palau és gràcies als 18 milions d’euros que va invertir la Generalitat en una aposta per aconseguir que els Jocs Mediterranis arribessin a temps. I si no ho va fer va ser perquè l’Estat espanyol no va omplir, i ens va obligar a passar la vergonya d’haver-los d’ajornar un any més. Aquesta desconfiança a l’administració que va ser més lleial està fora de lloc», ha reblat Puig abans d’agrair tant «el suport honest de la CUP» com «l’abstenció responsable del PP», abstenció «significativa atès que saben què és governar l’àrea d’esport».

Finalment, ha assenyalat que “continuarem treballant per desbloquejar aquest tema. La negativa d’avui és un contratemps important per aconseguir l’obertura de l’espai, que estava previst pel proper mes de setembre. El que està clar és que seguirem treballant per la ciutat i parlant absolutament amb tothom».

J.S.