.

.

TOTS 21

L'alcalde dels Pallaresos, Jaume Domínguez

L’alcalde dels Pallaresos, Jaume Domínguez

Aquest matí s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament dels Pallaresos per tal de poder aprovar la modificació de crèdit que permetria el reemborsament del préstec que l’Ajuntament va haver de demanar l’any 2012, per poder pagar els deutes de construcció de l’escola bressol municipal, que l’actual equip de govern “ens vam trobar a l’arribada al govern”. Un deute amb l’empresa constructora “de 319.321,49€ i heretat del govern de CiU, ICV i GP”, ha subratllat l’alcalde, Jaume Domínguez.

“Avui les forces de l’oposició, CIU – IP – Els Verds i ICV, han decidit per majoria que els veïns dels Pallaresos segueixin pagant el préstec i els seus interessos. Que no puguin destinar-se els 352.500€ rebuts del Govern de l’Estat, per anul·lar el deute”, ha acusat l’alcalde.

“Segueixen fins a l’últim dia posant pals a les rodes en la gestió i en l’economia municipal, encara que diuen que això és fer poble. El 24 de maig tenim tots la responsabilitat de decidir si volem un poble en positiu, o en negatiu”, ha subratllat.

Es tracta d’un deute de 352.000 euros que la Generalitat té amb el municipi des del 2012 per la creació de places escolars. L’import és cobert pel Govern de l’Estat, però per fer-ho efectiu el consistori havia d’aprovar per ple un augment de la partida de despesa per amortitzar-lo. “És una qüestió simplement comptable, els diners ja els teníem però no els teníem contemplats perquè no es preveia que arribessin”, ha dit Domínguez. La negativa de l’oposició “suposa que els ciutadans dels Pallaresos seguiran pagant el crèdit i els interessos. Fins ara ja hem pagat 60.000 euros en interessos”. L’alcalde creu que la reacció de l’oposició obeeix “únicament a posar pals a les rodes i no voler que haguéssim solucionat aquest tema a dos dies de eleccions, un cas que justament ve de l’època de quan ells governaven”.