.

Ajuntament del Morell. Foto: Morell.cat

Pràcticament un mes després de constituir-se la nova corporació municipal del Morell, formada per Junts pel Morell, Ara El Morell i PSC, l’alcalde, Eloi Calbet, va signar la setmana passada el decret de delegació de competències que reparteix les diverses carteres entre els diferents membres de l’equip de govern.

Així, d’una banda, Calbet ha nomenat com a membres de la Junta de Govern Local els regidors M. Jesús Valldosera, Pere Domingo i Alberto Ortega, els mateixos que ocuparan també les tres tinències d’alcaldia, que queden de la següent manera:
– Primer tinent d’alcalde: Pere Domingo
– Segona tinent d’alcalde: M. Jesús Valldosera
– Tercer tinent d’alcalde: Alberto Ortega

D’altra banda, pel que fa a les regidories delegades, M. Jesús Valldosera s’encarregarà de Benestar social i gent gran, així com de Sanitat. A més, compartirà amb Mònica Casas la regidoria de Cultura i festes. Judit Fernández s’ocuparà d’Esports, Patrimoni, i Granja i Francolí. I Mònica Casas assumirà també la responsabilitat de Promoció econòmica, Empresa, i Ocupació i formació.

Pere Domingo gestionarà els assumptes referents a Parcs i jardins; Via pública, Neteja viària i recollida de residus, Agricultura, i Serveis interns i RRHH. Aquesta última, una cartera que compartirà amb Rosa M. Sánchez, que a la vegada es farà càrrec d’Ensenyament, Joventut, Igualtat, Protocol, i Medi ambient. Alberto Ortega, per la seva banda, assumirà Seguretat ciutadana, i Entitats i associacions.

Finalment, com a alcalde, Eloi Calbet s’encarregarà d’Hisenda, Comunicació, Protecció Civil, Noves tecnologies, Participació ciutadana, i Urbanisme. La darrera, una responsabilitat compartida també amb Pere Domingo. L’equip de govern el formen set regidors, igual que en la passada legislatura, però les inquietuds de la població i les competències de cada membre del consistori han fet replantejar el nombre d’àrees de treball, que s’ha incrementat respecte de l’últim mandat.

Així, per tal de donar una resposta més acurada a la ciutadania i tenint en compte l’evolució de la societat, s’han creat carteres com la d’Igualtat, Seguretat ciutadana, Noves tecnologies, Patrimoni o Participació ciutadana.

En la mateixa línia, s’ha considerat que hi ha àrees que, pel volum de feina que comporten, tindran una millor gestió repartides entre dues persones, com és el cas de Cultura i festes, Serveis interns i RRHH i Urbanisme.