.

.

TOTS 21

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Cedida

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Cedida

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i els regidors del seu partit (ERC) i d’Alternativa Baix Gaià (ABG) han obert l’Ajuntament torrenc en el Dia de la Constitució per atendre consultes ciutadanes de les 10 del matí a la 1 del migdia. Rovira reconeix que la jornada de treball ha estat tranquil·la i que ha tingut un caràcter eminentment «simbòlic» i que, més que per resoldre dubtes, els ciutadans que s’hi han acostat ho han fet «per testimoniar-nos el seu suport».

Diversos funcionaris també haurien treballat avui al consistori torrenc, de no ser per la negativa de l’alcalde. «Per respecte als seus drets legals i per evitar-los represàlies, he hagut de rebutjar la demanda de dos funcionaris per separat, i de diversos membres d’un departament, que havien demanat per escrit poder treballar avui», assegura Rovira.

«La Constitució va donar el seu servei, però ara s’utilitza per justificar involucions»

El rebuig de Rovira i l’equip de govern torrenc és «un pas més» per aconseguir l’estat propi i se sustenta en què, al seu parer, els anys i la politització han pervertit la intenció inicial de la carta magna: «En un moment donat la Constitució va donar un bon servei, però ara s’instrumentalitza per justificar involucions. S’aprofita el text legal per retallar drets i blindar que poguem accedir a coses que ja s’havien aconseguit. Crec que es fa servir per encabir coses per les quals no havia estat concebuda, i es fan interpretacions del text que perden de vista les intencions originals.»

Els regidors d’ERC de Tarragona se sumen a la crida de l’AMI

Els regidors d'ERC-MES-MDC a Tarragona en la jornada de treball d'avui. Foto: Cedida

Els regidors d’ERC-MES-MDC a Tarragona en la jornada de treball d’avui. Foto: Cedida

Com els de Torredembarra, els regidors del grup municipal d’ERC-MES-MDC a Tarragona s’han sumat també a la crida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que demanava als càrrecs electes dels ajuntaments catalans treballar durant la jornada d’avui.

Segons l’AMI, electes d’almenys 350 ajuntaments catalans han treballat aquest dimarts, 6 de desembre, per denunciar una constitució Espanyola que «s’utilitza políticament en contra de Catalunya, una vegada i una altra». Reunions dels equips de govern, trobades amb entitats i ciutadans, accions solidàries a benefici d’iniciatives com la Marató de TV3 o de la lluita contra la pobresa energètica o el manteniment de mobiliari urbà han estat les accions que electes catalans han fet per denunciar com «el text constitucional acaba essent utilitzat com a Codi Penal» En els diferents actes s’ha llegit un manifest elaborat per l’AMI en motiu d’aquesta jornada.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, valorava molt satisfactòriament aquesta jornada de denúncia «en positiu». La presidenta de l’entitat que agrupa als municipis independentistes destacava el fet que la xifra és aproximada però que el número final podria seria «molt superior», ja que l’AMI només ha recollit dades d’Ajuntaments adherits.

Al web de l’AMI (www.ami.cat) es pot veure una galeria d’imatges d’actes que s’han fet als diferents municipis i que s’han recollit a les xarxes socials.