.

.

TOTS 21

Detall del document de la FMC que certifica que Josep Fèlix Ballesteros no ha rebut cap remuneració de l'associació

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat als mitjans de comunicació un document de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en què el secretari general de l’associació certifica que “no s’ha abonat cap remuneració a Ballesteros durant els anys 2011 i 2012”.

D’aquesta manera, ha negat rotundament, com ja va fer ahir amb un foli de l’informe policial -on diu que en la documentació i comptabilitat comissada el 27 de novembre del 2012 no s’han localitzat les transferències cap a l’alcalde-, haver rebut sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Així mateix, ha volgut advertir que “si algú, en aquesta cerimònia de la confusió, vol posar-me pel mig, anuncio que emprendré accions legals per defensar-me”.

Josep Fèlix Ballesteros, mostrant el document als mitjans de comunicació

Ballesteros ha convocat per aquest matí una roda de premsa a l’Ajuntament per explicar el cas.

L’alcalde ha negat haver rebut sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), tal com ha fet públic aquest dijous la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, i com va avançar Tarragona21. Ballesteros s’ha afanyat a desmentir rotundament que hagi cobrat dietes per un total de 5.397 euros, i ha fet arribar als mitjans de comunicació un foli de l’informe policial on diu que en la documentació i comptabilitat comissada el 27 de novembre del 2012 no s’han localitzat les transferències cap a l’alcalde de Tarragona. Fonts de l’alcaldia han detallat a l’ACN, que aquestes dietes estarien incloses al pressupost de l’FMC però que Ballesteros no les va arribar a cobrar mai.

Justament, la notícia ja va ser avançada per Tarragona21.cat la setmana passada. Ja s’argumentava aleshores que Ballesteros va renunciar a cobrar les dietes perquè la seva presència a les reunions de la FMC seria minsa.

“No he cobrat mai ni un sol euro en cap concepte de la Federació de Municipis de Catalunya”. Així de contundent s’ha expressat Ballesteros a la roda de premsa d’avui, que ha detallat que no ha rebut res “ni en concepte de dietes, ni en concepte d’indemnitzacions per desplaçaments i assistències ni en concepte de sou”. A més, l’alcalde tarragoní ha presentat un document en què aquesta afirmació queda certificada pels serveis econòmics i de gestió de la FMC.

D’aquesta manera, Ballesteros ha ratificat el que ja va manifestar ahir, quan va presentar una part de l’atestat dels mossos en el qual es diu que a la documentació comissada al novembre del 2012 no hi apareixen aquestes transferències. Un atestat que també diu que aquests sous sí que consten a la informació lliurada per la FMC el 27 de juny del 2013. El motiu seria perquè aquestes dietes estarien pressupostades als comptes de la Federació però que Ballesteros no les va arribar a cobrar mai perquè no va facilitar el número de compte bancari quan se li va requerir.

Preguntat sobre per què no va voler cobrar mai res de la FMC, l’alcalde ha respost que va considerar “que no em tocava”. Ballesteros ha exposat que quan es desplaça a Barcelona també aprofita per fer altres gestions, i que, al seu moment, va prendre la decisió “purament personal” de que “no calia” cobrar res.

Perplexitat

L’alcalde ha mostrat la seva “perplexitat” respecte les informacions aparegudes aquests darrers dies, i ha dit també que està “emprenyat”. Malgrat això, ha assegurat que afronta la situació “amb moltíssima tranquil·litat de consciència, política i de gestió”.

Finalment Ballesteros ha anunciat que no es planteja abandonar la FMC -ni l’Associació Catalana de Municipis, de la qual Tarragona també forma part-, “perquè crec que és absolutament vàlida i necessària”. En aquest sentit, ha afirmat que s’està fent “molta feina important des del municipalisme associat”. “Si hipotèticament s’han de canviar algunes coses, doncs suposo que es canviaran”, ha exposat l’alcalde, “però la feina està a prova de bombes i contrastada”, ha reblat.

En la mateixa situació de l’alcalde de Tarragona, hi apareix Víctor Orrit (Tremp); Teresa Ginestà, exalcaldessa de Mollerussa; i Llorenç Artigas (Vilassar de Dalt).

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha fet públic aquest dijous que està estudiant demanar la imputació dels 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien rebut sobresous. L’organització ha explicat que van rebre tota la informació aquest dimecres i que ara l’estudiaran amb detall ja que es tracta de 3.000 folis. Si un cop analitzat tot consideren que sí que hi van haver sobresous demanaran la imputació i exigiran la dimissió dels afectats.

Entre aquests càrrecs, de la demarcació de Tarragona n’hi apareixien cinc: l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; l’actual alcalde de Reus, el convergent Carles Pellicer; l’exalcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez; l’alcalde de Riudecanyes (Baix Camp), Josep Maria Tost; i l’alcaldessa de Tivenys (Baix Ebre), Maria Beltran. Ballesteros ha demostrat que no va cobrar, mentre els alcaldes de Reus i Riudecanyes diuen que se’ls va enganyar i avui han retornat els diners.