.

.

TOTS 21

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, durant l’esmorzar de premsa. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, no veu «la necessitat que es posi en marxa en tren tranvia» costaner, un projecte de la Generalitat que ha de substituir el traçat de la via fèrria actual. «Crec que no hi hagi la necessitat de fer un tramvia per a 10.000 usuaris, entre Mont-roig i L’Hospitalet de l’Infant, però si la Generalitat té aquesta predisposició, no direm que no», ha afirmat en un esmozar amb la premsa de balanç de l’any i del mandat municial.

Morancho ha afirmat que «no existeix un compromís ferm de la Generalitat» de fer el tren tramvia.

En tot cas, Morancho reclama que el tren tramvia s’integri a l’espai. Miami Platja queda completament partit per la presència del ferrocarril, via que ha de ser desmantellada quan entri en funcionament el Corredor del Mediterrani, segons s’ha compromès reiteradament el Ministeri de Foment davant els alcades de la costa.

Mentre no es faci el canvi d’un sistema ferroviari a un altre, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp reclama que l’Estat faci la cessió dels terrenys ferroviaris al consistori per tal que aquest pugui usar l’espai com a via verda, on podria comptar amb ajuts del Ministeri d¡’Agricultura per aquest tipus d’espais ecològics. «No ens preocupa la inversió necessària per fer la via verda, la que serà important serà la que faci l’Estat desmantellant la via actual», ha dit Morancho.

L’Ajuntament ha encarregat a un despatx d’arquitectes un estudi sobre els futurs accessos a la platges i les bosses d’aparcaments un cop es desmantelli la via.

L’alcalde desconeix completament si es farà el desmantellament. «Madrid diu que al dia següent d’entrar en funcionament el Corredor es desmantellarà la via, però no en tinc cap seguretat. I si no ho fan tindran problemes importants».»S’han donat moltes dates i té tanta fiabiitat un subdirector general com un ministre».

Sobre els problemes que pot tenir l’Estat si no desmantella la via, per començar, cap tram urbà ferroviari de Miami disposa de tanques de seguretat. En el proper ple municipal, el consistori demanarà a l’operador ferroviari Adif, titular de les vies, la seva cesió al consistori.

J. Garcia