.

.

TOTS 21

Un moment de la inauguració de les obres al castell

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, va anunciar ahir en l’acte inaugural de les obres d’ampliació del Castell de Masricart que ara “que ja tenim el Castell acabat, és el moment de recuperar les dues entitats socials i culturals del poble que estan en decadència”.

L’ajuntament de la Canonja ha fet una proposta ferma per mantenir els edificis de l’Orfeó Canongí i del Casino. “No ens volem apropiar d’elles, sinó dotar-les d’uns espais dignes i d’unes infraestructures adequades a les activitats que es realitzen”, deia Roc Muñoz. Ara, la Canonja ho pot fer, ja que és un poble que pot decidir per ell sol i que disposa de recursos suficients per afrontar aquest tipus de projectes.

Les obres d’ampliació del Castell de Masricart eren necessàries per aconseguir l’accessibilitat total de l’edifici amb la incorporació d’un ascensor, que connecta les tres plantes, però també, deia l’alcalde per convertir el Castell de Masricart en la casa de cultura del municipi. De fet amb aquesta obra “hem dignificat la memòria de la Canonja i ara disposem d’una biblioteca pública, d’un arxiu històric i un espai amb el Fons Ricart Salvat, canongí i un nom de referència del teatre català i el Fons del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví”.

En aquest sentit, el regidor de cultura de l’ajuntament, Salvador Ferré, deia que en una societat democràtica, les institucions públiques han de vetllar per posar la cultura a l’abast dels seus ciutadans i “el nostre ajuntament així ho ha fet amb la inversió realitzada en aquesta casa, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació.”