TOTS 21

L’alcalde de La Canonja, a la dreta, junt al president de la Cambra de Tarragona, en la seva intervenció d’avui. Foto: Tarragona21

L’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz, ha reclamat avui que els ajntaments de Tarragona i Reus liderin el Camp de Tarragona perquè aquesta regió «tingui una posició central» a Catalunya per poder ser «autoritat» davant altres administracions, com la Generalitat, i es deslloriguin així projectes i s’avanci en altres.

Utilizant el potent altaveu de la Cambra de Comerç de Tarragona, Roc Muñoz s’ha preguntat: «Estem en una posició central, estem fent estratègies comunes entre aquests ajuntaments»? Per respondre clarament: «Doncs, no».

«Hauríem d’aconseguir que persones rellevants, acompanyades en primer lloc dels ajuntaments de Tarragona i Reus, i d’altres ajuntaments, fossin capaços que aquest territori tingués pes específic, i es fes liderat pels dos ajuntaments més importants», ha subratllat l’alcalde canongí, per tal que «el Camp de Tarragona tingui el pes espcífic que es mereix».

Roc Muñoz ha fet ús d’un símil futbolístic en afirmar que «ara que el Girona és a primera divisió, tothora surt per TV3. Quan hi va ser el Nàstic no era pas així. I això per què?»

L’alcalde ha presentat a la Cambra el nou Pla General de La Canonja (POUM), en vigor des del 21 de juny passat, l’instrument estratègic cabdal per fixar el creixement del municipi, un territori central al Camp de Tarragona i que té la meitat de la seva superfície ocupada per la gran indústria química.

En aquest context plenament estratègic, Roc Muñoz ha citat un cas d’incomprensió per part de la Generalitat respecte a la necessitat de coordinació d’esforços, quan es vol evacuar aigües negres del municipi aprofitant conduccions existents des d’un polígon compartit amb Reus i amb destí a la depuradora de la BASF. «Quan els diem això -a la Generalitat- semba que els perlem en xinès», s’ha lamentat Muñoz. «Fa falta autoritat des del Camp de Tarragona per poder imposar normatives, i això s’ha de liderar des de Tarragona i Reus sense complexos», ha conclòs.

J. Garcia